ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Var femte pimpar sin pumpa i helgen

Hanna Göransson · 28 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
På Hötorget i Stockholm är pumpaförsäljningen i full gång. Sandra, Emma och pappa Thomas Byström väljer noga innan de bestämmer sig för en på drygt 11 kg.

På Hötorget i Stockholm är pumpaförsäljningen i full gång. Sandra, Emma och pappa Thomas Byström väljer noga innan de bestämmer sig för en på drygt 11 kg. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Svenskarna pumpar och pimpar inför Halloween. Var femte köper en pumpa till helgen. – Det har blivit väldigt populärt med pumpor, säger Margareta Ternell på Svensk Handel.

I helgen är det Halloween. En amerikansk tradition som har slagit sig in bland svenska högtider. Efter att ha tappat några år är nu Halloween tillbaka med besked. 4 av 10 svenskar ska fira enligt en undersökning från svensk Handel. Mer än häften tycker att Halloween har ökat i betydelse. – Det finns fler produkter idag och det tyder på ett större intresse, säger Margareta Ternell.

Pernilla Jonsson, specialist på konsumtionsvetenskap på Kairos Future tror att Halloween kommer att stanna i Sverige. – De högtider som har en stor sekulär förankring, de ser framtiden ljusast ut för, säger hon.

En tredjedel av svenskarna spenderar mellan 100 och 500 kronor på Halloweenprodukter. Godis, pynt och dekorationer säljer bäst. Och helgen är viktig för handeln. Handlarna själva rankar den före alla hjärtans dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro