ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Var femtionde har shoppat med mobilen

TT · 13 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Inte många gör det ännu men det är på gång – shopping via mobilen.Men än så länge tycker de flesta att mobilens skärm är för liten och att hastigheten för låg.

Bara 2 procent har än så länge använt mobilen för att handla, visar Postens och Handelns Utredningsinstituts (HUI) e-barometer. Att handla via mobilen kräver att du har en smartphone.– Än så länge använder de flesta mobilens nätuppkoppling för att titta på nyheter eller söka information. Men många väntar sig att mobilen ska kunna komplettera datorn för e-handel, säger Postens presschef Per Ljungberg.

Och e-handeln växer. Försäljningen under 2008 steg till 20,4 miljarder kronor, en ökning med 15 procent jämfört med året före.– Med tanke på konjunkturen var de ett väldigt starkt år, säger Jessica Lindblom på HUI.

Hon tror inte att e-handelsföretagen kommer att få stryka på foten som under den senaste lågkonjunkturen då många unga e-handelsföretag försvann.– Företagen har mognat och konsumenterna har vant sig. E-handeln kan tvärtom gynnas i lågkonjunkturen när prisjämförelser blir allt viktigare. Det går ju väldigt bra att göra via internet, konstaterar Lindblom.

Utsikterna för e-handeln i år ser något dystrare ut. Företagens optimism är lägre än tidigare.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro