ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Var fjärde stockholmare vill bo i New York

Karolina Skoglund · 10 Mar 2014
Uppdaterad 10 Mar 2014

Helst New York, sedan London och därefter Stockholm. Det är var stockholmarna helst vill bo, visar en ny undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Lockande skyline.
Lockande skyline.Foto: TT

En undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Stockholms handelskammare visar att var fjärde Stockholmare hellre skulle vilja bo i New York. Men Maria Rankka, vd på Stockholms handelskammare, ser det inte som ett dåligt betyg för Stockholm. Tvärtom. 

– New York är städernas stad på något sätt. Och en anledning till att New York är attraktivt är att det är väldigt många människor som bor där, dessutom väldigt tätt. Den utvecklingen vill vi se i Stockholm också, som håller på att bli en riktig storstad, säger hon.

På plats nummer tre, efter London, kommer Stockholm. Det innebär att stockholmarna hellre bor kvar i sin hemstad än att flytta till världsmetropoler som Los Angeles, Barcelona eller Paris.

– Det är en väldigt smickrande placering, men inte särskilt förvånande. För bara tio år sedan såg nog många Stockholm som en småstad. Så är det inte längre. Nu spelar vi i den här ligan, säger  Maria Rankka. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro