ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vår konstiga jord på långt och nära håll

Mathias Gerdfeldter · 10 Feb 2014
Uppdaterad 10 Feb 2014

Det sägs ofta att verkligheten överträffar dikten, och kanske kan den även trumfa konsten. Många är de ting runt omkring oss i naturen som, genom en ny infallsvinkel, kan förvandlas från intetsägande till stor konst. Ibland gäller det bara att backa – och ibland att krypa lite närmare.

klar

Artikellänk är kopierad

Konst genom förminskning

Nej, detta är inte ett abstrakt konstverk. Det är en satellitbild över Namiböknen i sydvästra Afrika. Den europeiska rymdorganisationen ESA har tagit fram flera liknande bilder, där naturliga och mänskliga landskap lätt förväxlas med målad konst.

► http://www.esa.int/Our_Activities/Observing_the_Earth/Image_archive

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Konst genom förstoring

Obs! Detta är inget för den med småkrypsfobi. Säg hej till myror, syrsor, spindlar och sniglar som visar upp sina bästa sidor genom makrolinsen, i en sammanställning av de häftigaste insektsfotografierna från fotoforumet Flickr.

► http://fstoppers.com/25-insanely-detailed-macro-images-of-insects

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Blommor och bins hemliga relation

Många uppskattar en vacker blomma, men det är ju inte våra ögon blommorna vill behaga, utan de pollinerande binas. Bin kan se UV-ljus, och många fler färger än vi människor. Fotografen Bjørn Rørslett låter oss upptäcka binas hemliga värld.  

► http://www.naturfotograf.com/UV_flowers_list.html

klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro