ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Var lik "Tjock-Steffe" – sattes i handklovar

John Lindblom · 10 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Polis åtalas för tjänstefel

klar

Artikellänk är kopierad

ÅTAL En polisman i Stockholm har åtalats för tjänstefel efter att ha omhändertagit en felparkerare på Kungsholmen i höstas. Den manlige felparkeraren, som även saknade registreingsskyltar på sin företagsbil, ville betala eventuella böter på plats men polismannen valde att sätta på mannen handfängsel och transportera honom till polisstationen för vidare förhör.

Helt utan godtagbart skäl, enligt åklagaren. Det var den 19 augusti förra året som polispatrullen noterade det stora fordonet(en Hummer) som stod illa felparkerad vid en korsning och ett övergångsställe.

Fordonets ägare , som befann sig på en närliggande restaurang, sprang ut på gatan när han fick syn på polisbilen. Polismannen åtalas för att han utan anledning fattat misstankar om att mannen varit efterspanad eller efterlyst och därför omhändertagit honom.

Enligt åtalet skall polismannen heller inte ha krävt felparkeraren på legitimation vid inspektionstillfället. Tjänstebilens tillfälliga registreringsskyltar, som inte satt på vid inspektionstillfället, visade den omhändertagne mannen upp inne i fordonet men belades trots det med handfängsel.

Den åtalade polismannen har i förhör hävdat att omhändertagandet berodde på att mannen gjorde visst motstånd och vägrade svara på vissa frågor. Den omhändertagne mannens kroppsstorlek("kroppsbyggare") bidrog också till att situationen kändes mer och mer svårhanterlig, enligt förhör med polismannen. - "Han påminde om "Tjock-Steffe" som jag också gripit en gång, säger polismannen i förhöret.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro