ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Var nära att dö – då fick hon modellerbjudande

Jenny Sköld · 16 Maj 2013
Uppdaterad 16 Maj 2013
Var nära att dö – blev uppraggad av modellcoach Angelica Karlsson vägde 20 kilo mindre än vad hon gör i dag när hon blev uppvaktad av en modellscout.

Var nära att dö – blev uppraggad av modellcoach Angelica Karlsson vägde 20 kilo mindre än vad hon gör i dag när hon blev uppvaktad av en modellscout. Foto: Urban Brådhe


Angelica Karlsson stod och väntade på färdtjänst utanför anorexiakliniken i Stockholm. Då kom en man fram en av Sveriges största modellagenturer fram och stack till henne sitt visitkort. Är du intresserad av att bli mannekäng? löd frågan.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är nu 13 år sedan Angelica Karlsson var så sjuk i anorexia att hennes liv var i fara. Hon var då inskriven på Stockholms centrum för ätstörningar, som på den tiden låg i Huddinge. 

– Jag var svårt undernärd och var sjukskriven från skolan.  Läkarna sa åt mig att jag skulle tvångsinläggas om jag inte drack de näringsdrycker de gav mig. 

Ändå såg hon modellagenturens inviter som ett kvitto på att hon "var på väg åt rätt håll".

– Jag blev smickrad och tänkte att jag äntligen började uppnå det ideal jag strävade efter. Men det förstör ju verkligen behandlingen. Det finns ju ingen sjukdomsinsikt och om någon påpekar att man ser bra ut och till och med kan vara modell för andra, då vill man helst inte lyssna på läkarna som säger något annat. 

►Läkare rasar efter avslöjandet: "Livsfarligt."

►Ex-modellen Emma Wiklund: "Helt sjukt"

Det var inte första gången Angelica blev kontaktad av modellagenturen under sin sjukdomstid. En gång hände det vid tunnelbanestationen utanför anorexiakliniken. Och hon kan vittna om att hon är långt ifrån den enda.

– Det är inga problem att hitta folk som varit med om detta. Många fick erbjudanden.

Efter incidenten med modellagenturen ordnade föräldrarna en plats på ett behandlingshem i Dalarna. Då kom vändningen. I dag är Angelica helt frisk – men erfarenheterna gör att hon inte klarar av att gå på till exempel modevisningar.

– Jag mår så dåligt av det. Men inte för att jag vill se ut som dem utan för att jag tycker att de ser sjuka ut.

►Agenturer värvade modeller utanför anorexiklinik

►Twitter rasar mot modellagentur

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro