ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Var själv gatubarn – nu hjälper han dem

Fredrik Stjernström · 5 Dec 2013
Uppdaterad 8 Dec 2013

Jaybee Villanueva var gatubarn under uppväxten på Filippinerna. Nu reser han tillbaka till sitt gamla land för att dela ut insamlade kläder och nallebjörnar till utsatta barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Madelene Burnett-Cargill, Indra Berg och Sofie Rosenqvist på Stora Dalslundskolan i Åkarp hjälper Jaybee Villanueva att packa hjälpsändningen. – Vårt fokus är att hjälpa gatubarn och urbefolkningen, säger Jaybee Villanueva.
Madelene Burnett-Cargill, Indra Berg och Sofie Rosenqvist på Stora Dalslundskolan i Åkarp hjälper Jaybee Villanueva att packa hjälpsändningen. – Vårt fokus är att hjälpa gatubarn och urbefolkningen, säger Jaybee Villanueva.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Jaybee Villanueva jobbar som fritidspedagog i Åkarp utanför Malmö och med hjälp av barnen på skolan har han under flera veckors tid samlat in kläder, leksaker och annat som skickas till Filippinerna. Projektet heter ”Box of Memories” eftersom de gamla sakerna nu kommer att skapa nya minnen hos någon annan.

– Jag har sett all fattigdom själv och det här är ett sätt för mig att hjälpa till, säger Jaybee Villanueva.

Han berättar att korruptionen i landet är utbredd och att det är svårt att veta vad som händer med hjälpsändningarna. Därför flyger han själv med till Filippinerna senare i december.

– Jag ska hjälpa till med mina egna händer och se till att lådorna hamnar på rätt ställe, säger han.

Under resans gång kommer han att filma och fotografera för att dokumentera processen från det att en gåva lämnar Sverige till att den når ett barn på Filippinerna. När han kommer hem är målet att sätta upp insamlingslådor på fler skolor.

– Alla har något där hemma som man kan ge till någon annan.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro