ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Var tredje elev går hungrig från bamba

Lars Carlsson · 23 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Politiker varnas för knorrande magar

klar

Artikellänk är kopierad

HUNGRIGA. Fyra av tio elever gör tummen ner för skolmaten.Mer än var tredje elev lämnar bamba med knorrande mage.Det visar en enkätundersökning som Göteborgs ungdomsfullmäktige genomfört.– Vi vill lyfta frågan om skolmaten. Det krävs mer resurser. Det är inte rimligt att eleverna inte blir mätta av maten de serveras, säger Daniel Dahlgren, 16 år, ordförande i ungdomsfullmäktige.

Nästan 1 000 elever på 43 skolor runt om i Göteborg har fått frågan om vad de tycker om skolmaten. Resultatet kan inte göra någon nöjd, menar Daniel Dahlgren.– Att så många som 35 procent lämnar matsalen utan att känna sig mätta är allvarligt och något vi måste göra något åt.Imorgon kanske första steget till bättre skolmat tas. Ungdomsfullmäktige bjuder då in Göteborgs politiker till gemensam lunch i skolorna runt om i stan. Inför bjudningen har eleverna anlitat en kock som presenterar en speciellt tillredd maträtt.– Vi vill visa att maten både kan och måste bli bättre och nyttigare.Ungdomsfullmäktige ställer kravet på en krona mer till skolmaten, ett krav som politikerna lovat att fundera över. Tidigare har Metro berättat att kostnaderna för skolmaten skiljer sig stort mellan stadsdelarna i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro