ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Var tredje skånsk inspektör hotad

Conny Lindström · 28 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En blev nästan överkörd med bil. En annan mejlhotades av en psyksjuk man. Var tredje djurskydds­inspektör i Skåne har hotats i tjänsten.

Men bara ett fåtal polisanmäler hoten. Metros enkät till djurskyddsinspektörer i alla Skånes kommuner visar att hot förekommit i var tredje kommun de senaste två åren. Men bara tre hot har polisanmälts. Flera inspektörer säger att de struntar i att anmäla hot för att de inte tror att de ska verkställas.

– Det är synd att så få anmäler. Det är viktigt att hoten mot djurskyddsinspektörer kommer fram i statistiken, säger Eva Eriksmarck, ordförande för Djurskyddsinspektörernas riksförening. Hon tycker att arbetsgivarna generellt behöver ta fram bättre rutiner vid hotsituationer.

– Det är viktigt att inspektören får prata om vad som hänt, säger Eva Eriksmarck. För en månad sedan fick djurskyddsinspektören Mattias Gårdlund i Sjöbo nog och polisanmälde. Han hotades av en kamrat till en lantbrukare som vanvårdat sina djur.

– Han sa att han skulle slå in skallen på mig. Jag ska inte behöva ta skit när jag gör mitt jobb, säger Mattias Gårdlund. 

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Lindström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro