ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varannan förskola för smutsig för barn

John Lindblom · 2 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STÄDNING. Smutsiga duschrum, lekrum och toaletter samt flera fall av fuktskador, med bland annat stark mögeldoft i ett duschrum.

När miljöförvaltningen tidigare i år kontrollerade 45 Stockholmsdagis fann man brister i städning och städrutiner hos hälften, 22. Flera av förskolorna har nu återbesök att vänta.

– Fuktskadorna och även bristande städning i toalett- och duschutrymmen är de mest allvarliga bristerna, säger Anita Hartikainen, projektledare på miljöförvaltningen i Stockholm.

De 22 förskolorna fick minst en anmärkning, oftast två eller tre. Vanligaste inspektörskritiken avsåg ostädade dolda ytor som fläktkåpor, taklampor och garderober. En stor andel hade också dammiga eller på annat sätt smutsiga lekrum. Tre förskolor hade heller inte rengjort toaletter och duschutrymmen på flera dagar. I en av de tre förskolorna med fuktskador fann inspektörerna en stark mögeldoft i duschutrymmet.

Daglig städning just på toaletter anser miljöförvaltningen vara extra viktigt på dagis på grund av den ökande smittorisken. Virus och allergier kan sprida sig.Miljöförvaltningen planerar nu återbesök. I första hand besöker man då förskolor som även fått kritik gällande ventilation samt brister i rutiner för radonmätning och radondokumentation.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro