ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varannan rom i Malmö går inte i skolan

Andreas Nordh · 27 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

90 procent saknar förvärvsarbete

klar

Artikellänk är kopierad

Upp mot hälften av de romska barnen i Malmö går sällan eller aldrig i skolan. Det visar en rapport som Malmö stad gjort.Malmö kommun fick tidigare i år ett antal frågor om romernas situation från regeringens delegation för romska frågor. Efter att ha träffat företrädare för ett antal romska grupper släpper Malmö stads integrations- och arbetslivsenhet en rapport där en krass verklighet målas upp, som SVT:s ”Agenda” rapporterade om i går.– Det finns ungefär 1 000 romska barn i Malmö och av dem går 300 till 500 sällan eller aldrig i skolan, säger Britta Ström, integrationssamordnare i Malmö stad, till Metro.

Dessutom uppger bara en tiondel av de cirka 7 000 romerna i Malmö att de har ett normalt förvärvsarbete. Även vuxenutbildningen för romer har enligt rapporten stora svårigheter.– Men vi har sett att det finns intresse för en dialog med samhället hos de romska grupperna. Man har svårt att hitta kontaktvägarna, däremot, säger Britta Ström.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Nordh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro