ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varannan svensk hund har problem med fetma

Hanna Berndtsson · 9 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Övervikt gör husdjuren inaktiva och stela, redan efter att djuret tappat några kilo märker ägarna att de får ett piggare och gladare djur.

Övervikt gör husdjuren inaktiva och stela, redan efter att djuret tappat några kilo märker ägarna att de får ett piggare och gladare djur.


klar

Artikellänk är kopierad

Rullbandet inuti vatten­tanken ökar hastigheten. Bullmastifftiken Yatzy kämpar för att hinna med. Hon har tre kilo kvar till sin idealvikt, 46 kilo.– Hennes problem är att hon hatar att motionera. Hon tycker bäst om att ligga framför kaminen, säger Christina Terp, Yatzys matte.

Fetma ökar bland husdjur. Bara på djursjukhuset i Malmö går i dag 30 hundar och katter på en sträng diet, eller tvingas till särskilt motionsprogram för att gå ner i vikt.– Övervikten gör djuren inaktiva och stela. Många hundägare märker skillnad på sina djur efter att de gått ner två till tre kilo. Redan då blir de smidigare och mer aktiva, säger Sune Åkesson, kostrådgivare på Djursjukhuset i Malmö.

På Djursjukhuset uppskattar man att 50 procent av hundarna och cirka 70 procent av alla innekatter lider av övervikt. Yatzys viktbesvär försvårades när hon i somras skadade ryggen.

Rehabavdelningen på Djursjukhuset i Malmö blev lösningen med motion och akupunktur. Hittills har Yatzy gått ner sju åtta kilo.– Lite piggare och gladare har hon blivit. Men hon tycker fortfarande inte om att motionera, säger Christina Terp.    

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro