ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vårdagjämning – men vintern stannar kvar

Kristoffer Rengfors · 19 Mar 2013
Uppdaterad 18 Mar 2013
Elis Dahlén och Viktor Malmström jobbar i Hammarbybacken och förbereder för skidåkarna. – För mig får det gärna  komma mer snö, det får komma hur mycket som helst! Det är alltid trevligt, säger Elis Dahlén. 

Elis Dahlén och Viktor Malmström jobbar i Hammarbybacken och förbereder för skidåkarna. – För mig får det gärna  komma mer snö, det får komma hur mycket som helst! Det är alltid trevligt, säger Elis Dahlén.  Foto: Isabel Svensson


I morgon är det vårdagjämning. Längtar du efter värmen och vårkänslan? Det kommer du få fortsätta med – kylan och snön håller i sig de närmaste 10 dagarna.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag tror att många längtar efter vårkänslan och den har nog fått sig en törn. Framförallt nu när det väntas snö, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI. 

Under natten drog ett rejält snöoväder in över Skåne och det väntas fortsätta under dagen i Skåne och delar av södra Sverige, där en klass 2-varning utfärdats. Risk finns för att snön letar sig upp längs västkusten ända till Göteborgsområdet, men då med lägre intensitet. Österlen väntas få mest snö men även längs den mer tätbefolkade kustdelen där Malmö och Helsingborg ligger väntas upp till två decimeter snö under dygnet. 

Stockholmsområdet drabbades redan i går av snöbyar och kommer under de närmaste dagarna troligen att se mer av samma vara. Kall luft kommer in österifrån från Ryssland och gör att kylan stannar och håller landet i ett iskallt grepp.

– Det ser ungefär likadant ut för alla. Temperaturerna kommer att vara några minusgrader eller runt nollan, säger Lovisa Andersson. 

Den som känner sig ovanligt frusen för årstiden har heller inte inbillat sig att vårvädret är försenat.

– Det är ovanligt kallt för årstiden. Det gäller för landet i stort.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro