ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vårdanställd lade upp annans bebis på Instagram – polisanmäls

Björn Berglund · 27 Feb 2018
Uppdaterad 27 Feb 2018
Tilltaget är ett brott mot patientsäkerheten, menar arbetsgivaren. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Tilltaget är ett brott mot patientsäkerheten, menar arbetsgivaren. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Anders Good/IBL


En anställd inom hälso- och sjukvården i Gävleborg lät sig fotograferas med en bebis på jobbet och lade sedan ut bilden på Instagram – utan att fråga föräldrarna om lov. Nu polisanmäls personen av sin arbetsgivare.

klar

Artikellänk är kopierad

Den vårdanställde publicerade bilden på sitt privata Instagramkonto, men gav inte tillfälle för spädbarnets föräldrar att ge sitt godkännande, skriver Hela Hälsingland.

För tilltaget har personen polisanmälts för brott mot patientsekretessen av Region Gävleborg.

– Vi ser väldigt allvarligt på detta. Även om fotograferingen och publiceringen inte skedde i avsikt att skada någon ser vi det som ett brott mot patientsekretessen, säger Ronny Stjernlöf, säkerhets- och beredskapschef i Region Gävleborg i ett uttalande,

Bilden är raderad från personens Instagramkonto.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro