ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vårdbiträdet Maria om äldreboendets fläsk: "Under all kritik"

Hugo Ewald · 4 Jan 2016
Uppdaterad 4 Jan 2016

Foto: Privat


Under förra veckan skulle maten på Annagårdens äldreboende i Skellefteå serveras som vanligt. Men maten som kom från köket som gör maten till kommunens äldreboenden var vidbränt. Under all kritik, tycker vårdbiträdet Maria Björklund.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Björklund har under fem år arbetat som vårdbiträde vid ett äldreboende. Som Norran rapporterat om har matens kvalitet varit ojämn. Under tisdagen, förra veckan, var den dock mycket värre än så. Den var nämligen vidbränd.

– Maten kommer alltid till boendet vid elvatiden i sådana där stora kantäner. När vi packade upp den så såg vi att det var helt under all kritik, det var hemskt, säger Maria till Metro.► LÄS MER: Per om 92-åriga mammans matlåda: "Vad fan är det här?"

Maria berättar att det känns sorgligt att de äldre skulle behöva äta sådan mat, särskilt eftersom de betalar för det och inte alltid har möjlighet att säga emot.

– Vi ringde direkt till köket och sa att maten inte gick att äta. Vi fick samla ihop gårdagens rester och servera, först långt senare skickade köket ny mat.

När Norran kontaktar köket som gör mat till äldreboendena i Skellefteå menar måltidschefen Peter Lundmark att de tänker gå till grunden med det som hänt.

– Jag har pratat med kökschefen Peter Gudstavsson. Han berättar att dialog förs med alla. Han är jätteförvånad över reaktionen. Men vi kommer att undersöka det här, gå till botten med hela saken. Det är också så att alla avvikelser registreras och det är ingenting som vi bortser från. Vi kollar allt, men det ska också sägas att vi har fått mycket beröm, säger han till tidningen.► LÄS MER: Förskolan säljer barnens rester som matlådor – hyllas på nätet

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro