ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Värdetransport rånad i Stockholm

Karolina Skoglund/Sebastian Chaaban · 10 Feb 2014
Uppdaterad 10 Feb 2014
Mörkklädda gärningsmän slog till mot en värdetransport vid 06:20-tiden på måndagsmorgonen. 

Mörkklädda gärningsmän slog till mot en värdetransport vid 06:20-tiden på måndagsmorgonen.  Foto: Urban Brådhe


Mörkklädda gärningsmän utförde ett avancerat rån mot en värdetransport i norra Stockholm mitt i morgonrusningen på måndagen. "De har kommit över en ansenlig summa", säger Maj-Britt Arhelm, marknadschef på Loomis. En misstänkt flyktbil har hittats.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe

Polisen larmades om rånet i Akalla i norra Stockholm vid 06:21 på måndagsmorgonen. Minst tre gärningsmän har med hjälp av ett föremål tagit sig in i en värdetransport och tvingat till sig värdeväskor. 

En brinnande BMW hittades kort efteråt i en tunnel under E4:an, inte långt från brottsplatsen. Den antogs först vara flyktbilen, och platsen spärrades av för undersökning.

Men vid 9.30-tiden hittades ytterligare en övergiven bil på Saimagatan, cirka 300 meter från platsen för rånet.

– Det kan var så att den brinnande bilen var ett sätt att dra polisen uppmärksamhet från rånarnas flyktbil, säger Eva Nilsson, pressinformatör på Stockholmspolisen.

Värdetransporten tillhör företaget Loomis.

– Det stämmer, tyvärr kan jag inte berätta så mycket mer just nu. Det jag kan berätta är att det är en av våra värdebilar som har blivit rånad, säger Maj-Britt Arhelm, marknadschef på Loomis.

– Personalen mår bra, det är det viktigaste. Vår säkerhetspersonal är på väg till platsen nu, säger Arhelm. 

Rånarna ska ha kommit över flera kassetter med pengar. 

– Det är oklart hur mycket det rör sig om, men det är en ansenlig summa, säger Maj-Britt Arhelm.

Polisens signalement är just nu inte mer specifikt än att rånarna är mörkklädda. I jakten på dem har polisen ett antal utsatta kontroller i norra delar av staden. 

Tre person fördes in till polisstationen för att i lugn och ro avge sina vittnesmål. De är inte misstänkta för brott.

På måndagsförmiddagen knackade polisen dörr i närområdet, bland annat för att hitta vittnen till eventuella bilbyten som rånarna gjort.

Rånarna placerade ut fotanglar på flera vägar, vilket orsakade flera punkteringar, bland annat på E4:an. Punkteringarna orsakade trafikstörningar på morgonen.

Det har tidigare inträffat spektakulära rån mot värdedepån i Akalla. 2005 så körde rånare in med en hjulastare i då Securitas pengadepå och ska ha kommit över en stor summa. 

Artikeln uppdateras. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund/Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro