ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vårdförbundet: Strejken är över innan sommaren

Urban Brådhe · 12 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

De strejkande sjuksköterskorna och arbetsgivarna står lika långt ifrån varandra som när strejken började. Kampviljan är god och konflikten kan bli långdragen, men Vårdförbundet tror på en lösning före sommaren.Sjuksköterskornas strejk är inne på sin fjärde vecka. Under gårdagen var Vårdförbundet åter i kontakt med medlarna, men något nytt bud presenterades inte.

Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund menar att förbundet inte kommer att ge sig utan att deras krav tillgodoses.– Det är klart att vi också måste vara flexibla, men vi ger oss inte utan att ha uppnått en överenskommelse som vi är nöjda med, säger hon till Metro.

Trots att inga nya förslag har presenterats säger Vårdförbundets företrädare nu att strejken kommer att vara över före sommaren.– Det tror jag absolut. Strejken är inte bra för våra patienter. Sjukvården klarar inte en alltför långdragen konflikt, säger förbundets chefsförhandlare Margareta Öhberg.

För sjuksköterskornas egen skull får man hoppas att hon har rätt. Enligt Margareta Öhberg är det många vårdanställda som ännu inte fått sina semestrar beviljade. De kan bli utan sommarsemester. – Då får den personen sannolikt inte sin semester så länge det är strejk.

klar

Artikellänk är kopierad

Urban Brådhe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro