ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vårdpersonal tog godis från boende

Jonas Lundin · 7 Aug 2013
Uppdaterad 13 Aug 2013

Vårdpersonal misstänks ha tagit godis från och vägrat byta blöja på vårdtagare på ett kommunalt äldreboende i Eslöv i början av juli. Nu anmäls äldreboendet enligt lex Sarah för brister i bemötandet av tre vårdtagare, skriver Skånska Dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag utreder just nu ärendet om det är att betrakta som ett missförhållande eller inte i enlighet med lex Sarah, säger Petronella Carlsson, utredare vid Eslövs kommun till Skånska Dagbladet.

Det som lett fram till anmälan är flera händelser under den 7 juli. Bland annat ska en boende upplevt situationen kring ett blöjbyte som kaosartad då personalen ska ha skrattat högt och gjort hysch-hysch tecken åt denne. Personalen ska även ha tagit karameller hos en annan vårdtagare och vägrat denne blöjbyte.

En tredje vårdtagare hittades på morgonen i sin säng med morgonrock på och sänggrind uppe trots att den skulle vara nere. Personalen nekar dock till att ha tagit karameller, enligt Skånska Dagbladet.

– Vårdtagare ska inte behöva befinna sig i en utsatt situation. De omedelbara åtgärder som  enhetschefen ska vidta är gjorda, säger Petronella Carlsson.

Om hon kommer fram till att det rör sig om ett allvarligt missförhållande kommer ärendet att gå vidare till Socialstyrelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro