ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vårdpersonal tog sexuella bilder i barnens sjuksängar

Alva Forsberg Fierro · 14 Jan 2016
Uppdaterad 14 Jan 2016
Vårdpersonal på Astrid Lindgrens barnsjukhus har tillverkat en väggkalender där de poserar i olika utmanade ställningar i sjukhusets lokaler.

Vårdpersonal på Astrid Lindgrens barnsjukhus har tillverkat en väggkalender där de poserar i olika utmanade ställningar i sjukhusets lokaler. Foto: Skärmdump DN


Vårdpersonal vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna har ertappats med att ta foton på varandra i olika sexuella poser i sjukhusets lokaler, avslöjar DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Totalt rör det sig om tolv bilder där tretton sjuksköterskor och undersköterskor poserar i utmanade ställningar, vilket DNavslöjade.

Bilderna tillhör en egentillverkad väggkalender för 2016. På en bild sitter en manlig anställd grensle över en kvinna i en sjukhussäng. 

►LÄS MER: Skolfotograf bad elever skicka avklädda bilder

På en annan bild sitter en man endast iförd kalsonger och bresar med benen samtidigt som han har sjukhusslangar lindade runt sin kropp. En avklädd man ligger även på sjukhusgolvet och riktar en borr mot kameran. 

Svante Norgren, divisionschef för Astrid Lindgrens barnsjukhus, bekräftar för DN att bilderna är tagna på sjukhuset. 

– Det är klart olämpligt och tecken på mycket dåligt omdöme, säger han till tidningen. 

►LÄS MER: Nina, 33, gör blindporr: "Alla behöver sexuell stimulans"

Kalendern har enligt Norgren tryckts i 100 exemplar som spridits till de medverkandes familjer och kollegor.

– Den har sålts till medarbetare men var man har sålt den vet jag inte. Den har inte varit tillgänglig för utomstående. Pengarna har skänkts till välgörande ändamål så som clownverksamheten på sjukhuset och barncancerfonden. Det har gjorts i gott syfte men med dåligt omdöme, säger han till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro