ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Varför har vi inte hört honom tidigare?"

Sara Stolt · 17 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Lazee har skrivit musik sedan han var tio år, men att han skulle bli artist ingick inte i hans mammas planer. Hon skickade honom som tolvåring till England. Sex år senare kom han tillbaka med en affärsexamen och en voktabulär som var viktig för musiken. 

Lazee har skrivit musik sedan han var tio år, men att han skulle bli artist ingick inte i hans mammas planer. Hon skickade honom som tolvåring till England. Sex år senare kom han tillbaka med en affärsexamen och en voktabulär som var viktig för musiken.  Foto: Sony BMG


klar

Artikellänk är kopierad

Han har varken spelats på radio eller släppt album på skivbolag. Men i dag gäller det – Lazee släpper sin singel och är dessutom en av P 3 Guldgalans nio akter.”Vem är den här snubben? Har han gjort massor av mixtapes, jobbat med Collén & Webb, SkrillaKidz, DJ Kay Slay…? Varför har vi inte hört från honom tidigare?” Precis så tror Lazee att svenska folket tänker när han spelar sin ”Rock away” i kväll. – Det är låten alla kommer att vilja förfesta till, säger han.

”Rock away” spelades in i höstas tillsammans med Sebastian Ingrosso och Ishi, tog 20 minuter att skriva och är Lazees första singel som kontrakterad musiker.

Men den 22-årige Malmöartisten är långtifrån ny på banan. Han har länge hållit till i undergroundkretsar och varit nöjd med det.– Nu vill jag vara huvudet och inte svansen, säger han.

Ser du likheter mellan dig och Adam Tensta, som också blandar hiphop med andra musikstilar?– Vi har gjort låtar ihop och lägger in mycket energi i vår musik. Men i stil är vi different. Han är mer laid back och jag är mer rock star.

Hur känns det inför spelningen?– I’m so nervous, mega nervous. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro