ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varg attackerade hund i Värmland – sköts till döds

Aron Andersson · 29 Nov 2015
Uppdaterad 29 Nov 2015
En varg på Skansen.

En varg på Skansen. Foto: TT


En varg som attackerade en jakthund i norra Värmland sköts till döds på söndagen. Inget brott misstänkts, skriver Svensk jakt.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var på förmiddagen på söndagen som vargen attackerade en tysk jaktterrier i Likenäs i norra Värmland. Hundägaren sköt då ihjäl vargen, skriver Svensk jakt.

– Hundägaren har gjort helt enligt instruktionen, jag bedömer det som en klar paragraf 28, säger Margareta Åkerman, länsstyrelsens handläggare, till tidningen.

►LÄS MER: Filmen visar när hunden Klara attackeras av vargar

​Hundägaren ska ha varit ute med en vän för att jaga rådjur i närheten av Klarälven. Vännen ser då hur vargen är på väg att attackera hunden och ett varningskotts avfyras.

– Efter skottet hör jag hur hunden skriker till. Jag springer mot min hund och då ser jag hur vargen jagar hunden. Den är väl 2–3 meter efter när jag skjuter, och hade jag bara varit fem sekunder senare så hade min hund varit död. Det är jag helt säker på, säger hundägaren till Svensk jakt.

Hundägaren vill själv vara anonym och berättar att hunden, som är 2,5 år gammal, sprang mot honom efter den första attacken. Vargen följde då efter och hundägaren sköt ihjäl vargen. Hunden skadades och är i chock.

– Jag fick skära loss västen och nu är vi hos veterinären. Han har fått ett bett över ryggen och ett i magen, och jag tror att vargen haft min hund i käften men att han på något sätt tagit sig loss. Vi har röntgat och det ser inte ut att vara några inre skador vilket är skönt, säger han till Svensk jakt.

Margareta Åkerman har besiktigat både vargen och den skadade hunden. Vargen kommer att skickas till Statens veterinärmedicinska anställt för obduktion.

►LÄS MER: Här går grisarna till attack – och jagar iväg vargen

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro