ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varje post-it-lapp på väggen betyder en gratis pizza till en hemlös person

Aron Andersson · 5 Mar 2015
Uppdaterad 5 Mar 2015

Foto: Upworthy


På hans pizzeria får hemlösa gratis pizza, tack vare generösa besökares post-it-lappar. Nu hyllas pizzerian över hela landet.

klar

Artikellänk är kopierad

På Rosa’s Fresh Pizza sitter det post-it-lappar över hela väggarna. Varje lapp motsvarar en gratis pizzaslice åt en hemlös.

– Det började när en man kom in och frågade om en hemlös person någonsin kommit in med för lite pengar. Och så erbjöd han sig att betala för en pizza i förväg för nästa hemlösa person, säger Mason Wartman, pizzerians ägare, i ett videoinslag som publicerats av Upworthy.

– Så småningom, några dagar senare kom det en hemlös person som bara hade 65 cent på sig. Vi sa att han kunde behålla växeln, den var redan betald.

I Philadelphia ligger hans restaurang som uppmärksammats i hela USA. För 1 dollar, ungefär 8 kronor, kan vem som helst köpa en pizzaslice åt en hemlös person. Systemet fungerar genom post-it-lappar som sitter på restaurangens väggar. Dessa kan sedan lösas in av någon som är i behov av lite varm mat.

– Jag har varit hemlös till och från under de senaste fem åren, så det suger verkligen. Men jag vet åtminstone att jag kan se fram emot klockan 11, då vet jag att får lite färsk, varm pizza, säger en hemlös man i klippet.

Upplägget har blivit så populärt att post-it-lapparna knappt får plats på restaurangens väggar längre.

– Nu har vi gett bort ungefär 10 000 pizzabitar, säger Mason Wartman.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro