ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Världen sörjer Avicii – så hyllas han av stjärnorna

Annica Ögren · 20 Apr 2018
Uppdaterad 21 Apr 2018
Avicci har dött. Han blev 28 år gammal.

Avicci har dött. Han blev 28 år gammal. Foto: Mark Winter/REX/IBL


På fredagseftermiddagen kom beskedet att den svenske världsstjärnan Avicii hittats död under en vistelse i Muscat, Oman. Nu hyllas han av artister världen över.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är fortfarande oklart vad som orsakat världsstjärnans död, men hyllningarna av den svenske 28-årigen har svämmat över på social medier under fredagskvällen.

Sony/ATV som varit Aviciis skivbolag har skrivit i ett pressmeddelande att de ”sörjer den otroligt sorgliga förlusten av en exceptionellt kreativ talang som vi har haft äran att stolt representera som en av våra låtskrivare för ett antal år. Våra tankar är med hans familj.” Det uppger Variety.

Även andra stjärnor hyllar Avicii.

Calvin Harris skriver på Twitter att han är förkrossad över nyheten om Avicii och beskriver honom som en ”vacker själ, passionerad och extremt talangfull”.

Liam Payne skriver på Twitter att han är förkrossad och att Avicii var alldeles för ung. Han skriver även ”vilken talang han var. vila i frid”

Världsstjärnan Charlie Puth twittrade ”Wow, jag skulle vilja ta en stund och hylla mannen som verkligen öppnade mina ögon för vad hur min produktion en dag skulle låta. Avicii var genuin och en musikalisk innovatör, och jag kan inte förstå att han inte längre är med oss. RIP till den allra bästa.”

Även Madonna, som Avicii samarbetat med, har lagt upp en bild på de två tillsammans där de står på en scen bakom dj-båset och ler mot kameran. Madonna skriver ”Så sorgligt… Så tragiskt. Farväl kära, fina Tim”, och avslutar inlägget med ett hjärta.

Sångaren Rita Ora har twittrat ”Jag saknar ord. Jag kommer ihåg hur fantastiskt det var att göra Lonely Together och det kändes som om det var igår vi pratade. Kondoleanser till Aviciis familj, vänner, och fansen som har stöttat honom. Må han vila i frid. Borta för tidigt. Jag är förkrossad. Förtvivlad.”

Martin Garrix, som tillsammans med Avicii gjort låten Unity, twittrade ut en bild på de två tillsammans där en leende Avicii hänger över ryggen på Garrix. Han skriver: ”Kan inte beskriva i ord hur ledsen jag känner mig just nu.. tack för att du inspirerat mig och miljoner andra. RIP.”

Andra som har uttryck sin sorg för stjärnan är Kaskade, Victoria Justice, Sabrina Carpenter, Imagine Dragon med fler.

Även Sveriges statsminister Stefan Löfven uttrycker sin sorg på Instagram, där han skriver ”Jag har nåtts av det sorgliga beskedet att Tim Bergling mer känd som Avicii, har gått bort. Han var ett av Sveriges största musikunder i modern tid. Jag tänker på hans närmaste, familj och vänner.”

Även svenska kändisar som Danny Saucedo, Kristin Kaspersen, Uno Svenningsson, Hanna Ferm, Felix Sandman, Sanna Bråding med flera kommenterar Aviciis död via sociala medier. Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia har även dem uttryck sin sorg för den stora svenska stjärnans bortgång, och skriver ett meddelande enligt Expressen:

”Det är med stor sorg som vi mottagit beskedet att Tim Bergling har gått bort. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom och beundrade honom som artist och den fina person som han var. Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik. Våra varmaste tankar går till hans familj.”

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro