ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Världens enda messmörfabrik är hotad

· 1 Dec 2015
Uppdaterad 1 Dec 2015

Foto: Messmor.se


Världens enda messmörsfabrik är hotad. Arla har sagt upp kontraktet med Foodmark som driver fabriken i Östersund – och snart kan pålägget som förknippas med landets nordliga delar kokas i södra Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi har inte tagit något beslut var vi ska ha produktionen men sannolikheten att vi fortsätter i Östersund är inte sådär väldigt hög. Vi har fler anläggningar söderut och ska vi göra nytt eller göra om så vill ha det så nära våra andra anläggningar som möjligt. Men återigen, vi har inte kommit så långt ännu, säger Foodmarks vd Peter Sandgren till Länstidningen.

Foodmark köpte varumärket Fjällbrynt för fem år sedan. Den tidigare ägaren Milko fortsatte att leverera bland annat ost och vassle till produktionen och gick senare ihop med Arla. Nu meddelar Arla att man inte kommer att förlänga avtalet med Foodmark.

Beskedet om att Österstund kan tappa sin messmörsfabrik har rört upp känslor. ”’Messmör från Kalmar’?. Hur känns det? Fel i hela kroppen…” skriver en användare på Twitter. ”Arla borde byta namn på produkten om de flyttar tillverkningen till ett annat läge än Östersund, skriver en annan.

Länstidningen har också intervjuat Östersunds kommunalråd AnnSofie Andersson (S) som är bekymrad.

– Det vi behöver göra nu är att kontakta Arla och snarast för för att få till stånd en träff för att få höra deras argument och få veta vad som händer, säger hon till tidningen.

Arlas produktionschef Lars Dalsgaard säger till Länstidningen att det inte finns en enskild anledning till att avtalet inte förlängs.

– Grunden till att vi säger upp kontraktet är att vi löpande vill kunna göra förbättringar på alla våra mejeriorter och göra dem mer och mer effektiva. Det är lättare att göra om vi inte är beroende av ett avtal med Foodmark

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro