ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Världens mest kända selfie” hålls hemlig

Peter Lindholm · 11 Dec 2013
Uppdaterad 11 Dec 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Plötsligt blev den danska statsministern en världskändis. Helle Thorning-Schmidts ”selfie” med Barack Obama och David Cameron har blivit en snackis som delat världen i två delar. Var det ett respektlöst tilltag eller inte?

Kommentarerna har strömmat in till den danska statsministerns Facebooksida efter minnesceremonin för Nelson Mandela i Soweto.

Megacoolt, tycker en del om den vitt spridda bilden där Helle Thorning-Schmidt tar en ”selfie, alltså fotograferar sig själv med USA:s president och Storbritanniens premiärminister.

Men många rasar mot tilltaget och menar att det var respektlöst och avskyvärt i detta sammanhang.

En sydafrikan tackar dock för att hon tog sig tid för att komma och hedra ”Madiba” och skriver ”Bra gjort!”.  Han menar att Mandela själv hade önskat att folk skulle fira honom med skratt och glädje.

AP-fotografen Roberto Schmidt är både förundrad och lite ledsen över att hans spontana bild, som fångade den uppsluppna trion under några mänskliga ögonblick, fått en sådan uppmärksamhet.

skriver fotografen”Jag såg inget chockerande i min sökare. USA:s president eller inte. Vi är i Afrika”, och påpekar att det snarare rådde karnevalsyra än begravningsstämning på arenan.

”Runt mig dansade, sjöng och skrattade Sydafrikaner för att hedra sin bortgångne ledare”

Han förklarar också att bilden ljuger. Kameran bara råkade fånga Michelle Obama i ett ögonblick där hon såg förargad ut. I själva verkat var hon lika gladlynt som de andra.

Men hur ser den egentligen ut, världens mest omtalade ”selfie”?

Det förblir en hemlighet.

”Vänligen nej tack”, svarar den danske statsministerns personlige rådgivare Noa Redington per sms när Metro frågar om det går att få ta del av bilden.

Frågan om fotot kommer att förbli en statshemlighet får inget svar.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro