ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Världens populäraste browser uppdateras

Kristoffer Rengfors · 19 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Världens mest använda webbläsare släpps i dag i ny version. Internet Explorer har kommit upp i modell nummer åtta. De största förändringarna hittar vi under skalet.Med Internet Explorer 8 följer en funktion som känner av om webbsidor är anpassade efter de senaste nätstandarderna eller inte. Om webbläsaren tror att en sida kommer att orsaka problem för surfaren kan Explorer erbjuda att läsa sidan som om den hade lästs av en äldre version av webbläsaren. Annars är den stora nyheten, och något alla webbutvecklare säkerligen kommer att uppskatta, att Microsoft redan från början anpassar läsaren till de standarder som används inom webbutveckling i dag. Medan både Google och Mozilla har pratat om hur mycket snabbare deras senaste webbläsare är väljer Microsoft att tona ner snabbheten. Men enligt uppgifter från Microsoft ska Internet Explorer 8 vara "lika snabb" som andra webbläsare.

Med Internet Explorer 8 lanserar även Microsoft det som skämtsamt kallades för "porn mode" när webbläsaren presenterades. Ett läge där webbläsaren inte sparar historik kring vilka sidor surfaren besökt.Internet Explorer 8 kommer att byggas in i nya operativsystemet Windows 7, men kommer att kunna stängas av om användarna önskar. Detta efter att en EU-dom tvingar Microsoft att separera webbläsare och operativsystem för att låta andra webbläsare konkurrera på lika villkor.Explorer 8 släpps för nedladdning klockan 17.00 den 19 mars.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro