ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Världens reaktioner på Lykke Li

Maria Forsström · 5 Maj 2014
Uppdaterad 5 Maj 2014
Världens reaktioner på Lykke Li  Blandade recensioner för Lykke Li.

Världens reaktioner på Lykke Li Blandade recensioner för Lykke Li.


I dag släpps Lykke Lis nya skiva officiellt, även om den legat uppe exklusivt” på Spotify i ett par dagar redan. Så här tycker internationell press om hennes tredje album ”I never learn”.

klar

Artikellänk är kopierad

ROLLING STONE

”[Den har] melankoliska sånger fyllda av hjärtesorg, desillusion och försoning. Några av dem är nästan hymner – ”Love me like I’m not made of stone” levererar en utomordentligt rå känsla.”

THE 405

”Struktur, dynamik och konsistens med dånande klimax och fler toppar och dalar än walesisk dubstep. Även om tempot sällan störs är det här en grandios samling sånger med teatraliska tendenser.”

PRETTY MUCH AMAZING

”Hörda i följd är de här sångerna nedslående lika varandra, och även om en rejäl mässa om smärtan över obesvarad kärlek är en välgärning visar det sig att nio i rad blir förfärligt långtråkigt.”

CLASH MUSIC

”Kontrasten mellan det förlorade hoppet i ”Gunshot” och den totala sorgen i ”Love me like I’m not made of stone”, båda med smittande körer, antyder ändå att det finns möjligheter: frälsning genom bikt.”

THIS IS FAKE DIY

”Att säga att sångerna på ”I Never Learn” är powerballader är en underdrift. De har så många lager att man vid första lyssningen kan blåsas bort. Det här är de allra mäktigaste av powerballader.”

THE GUARDIAN

”Trots att den är så kort fungerar den bäst i små doser, eftersom tempot är enformigt som hos en bedagad mittfältsförsvarare. Var och en är balladerna ofta förtjusande, men tröttsamma i längden.”

DROWNED IN SOUND

”[De] har tagit ett gäng raka poplåtar och dränkt dem i överproduktion. Hela sektioner av sång och text reduceras till att knappt vara hörbara genom kraschande cymbaler och svällande körer.”

THE INDEPENDENT

”Lykke Lis tredje är den sista i en trilogi, även om det går att diskutera om detta inte är ett besök för många till just denna brunn av hjärtesorg. Skivan behöver mer variation, lycka att väga upp smärtan med.”

CONSEQUENCE OF SOUND

”Musiken kan verka kall, men när du är höljd i den kan den hålla dig varm – likt en igloo. Det är därför vi lyssnar på separationsalbum, och sällan är de så envisa och extraordinära som detta.”

DIGITAL SPY

”Ofta fungerar den introverta tonen perfekt. Ibland girar den in i ett menlöst hoppfull och falskt försonande territorium. Soundtracket till att dricka en flaska Pinot och säga sig själv att det finns fler fiskar i sjön.”

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro