ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Världens största filmsuccé Avatar” blir svenskt dataspel

Aron Andersson · 28 Feb 2017
Uppdaterad 28 Feb 2017

Foto: Rex Features


Svenska spelstudion Massive Entertainment kommer att göra spel av världens största filmsuccé. Avatar”-regissören James Cameron samarbetar med företaget, skriver Sydsvenskan.

klar

Artikellänk är kopierad

När filmen ”Avatar” släpptes var det den dyraste film som någonsin gjorts. Sagan om de blå utomjordingarna på planeten Pandora har sedan dess blivit tidernas mest inkomstbringande film och regissören James Cameron arbetar med inte mindre än fyra uppföljare.

Nu har en svensk spelstudio fått uppdraget att göra dataspel av filmerna. Det är världen på planeten Pandora som ska återskapas, skriver Sydsvenskans 8till5.

– Det David Polfeldt och hans team ska göra handlar inte om att berätta storyn om Avatar, utan om att ta upplevelsen från filmen och göra det möjligt att i spelet utforska världen på Pandora, säger filmens producent Jon Landau, till tidningen.

LÄS MER: Så skapades ”Avatar” – med hjälp från Sverige

Samarbetet mellan spelstudion och filmteamet kommer att vara tätt, enligt Massives vd David Polfeldt.

– I vanliga fall köper man en licens och gör ett spel isolerat från filmprojekten. Men här har de ett stort intresse i hur Pandora återskapas och samarbetet mellan oss blir centralt. Det vi gör går direkt till James Cameron, säger han till 8till5.

Eftersom det finns flera uppföljare planerade, och filmerna kommer att vara några av historiens mest påkostade, så är uppdraget väldigt betydelsefullt för den svenska utvecklaren. De har expanderat och kommer enligt vd behöva anställa ett hundratal personer till för att klara av projektet.

Nyheten kommer att presenteras på spelmässan Game Developers Conference, GDC, i San Francisco.

LÄS MER: Cameron gör fyra nya ”Avatar”-filmer

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro