ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Världsstjärnan ASAP Rocky omhäktas och ställer in Europaturnén – här är 7 andra kändisar som gripits i Sverige

Anton Gustafsson · 4 Jul 2019
Uppdaterad 19 Jul 2019

Knark eller andra berusningsmedel är en gemensam nämnare för kändisarna som har åkt fast under sina besök i Sverige. Foto: TT


Bet vakt i låret, körde golfbil i centrala Stockholm och knarksmuggling. ASAP Rocky kan trösta sig med att han inte är den första världsstjärnan som kommer till Sverige och får problem med rättvisan. Metro listar några av de mest uppmärksammade stjärnorna som gripits i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

pil
I korthet

Vad: Rapparen ASAP Rocky har häktats misstänkt för grov misshandel i Sverige och ställer nu in resterande framträdanden under juli månad.

Var: Stockholm.

När: Natten till onsdagen den 3 juli greps rapparen av svensk polis.

Vilka: Världsstjärnan ASAP Rocky och tre medlemmar i hans entourage är gripna för grov misshandel och misshandel.

Hur: På en video kan man se rapparen kasta en ung man för att sedan sparka och slå honom medan han låg ner.

Varför: Upprinnelsen till bråket ska vara att två unga män bråkat med rapparens livvakt. Efter bråket ska de två unga männen ha följt efter stjärnan och hans grupp och trakasserat dem, enligt ASAP Rocky själv.

G-Eazy slogs med en vakt på en klubb i centrala Stockholm. Foto: Michele Eve Sandberg/REX

G-Eazy i bråk över en selfie

Rapparen Gerald Earl Gillum, eller G-Eazy som är hans artistnamn, greps våren 2018 efter ett bråk på nattklubben Solidaritet i Stockholm. Bråket ska ha startat när en person ville ta en bild med stjärnan. G-Eazy avböjde fototillfället men när personen ändå tog en bild ska det ha utbrutit ett klassiskt rallarslagsmål där alla slogs mot alla, enligt vittnen.

– Hela helvetet går i gång, alla börjar slåss, och nävar flyger till höger och vänster, säger vittnet Tevin Lindberg, 22, till Expressen.

Vakter var snabbt på plats för att styra upp bråket. Men rapparen hade inte slagits färdigt, han attackerade då vakterna med flera slag. G-Eazy greps samma natt och dömdes senare till böter och villkorlig dom för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

LÄS MER
Efter stora försäljningsrekordet – så blir prisutvecklingen på din bostad
Axl Rose gick bärsärk på Berns.Foto: Stephen Chernin

Rockstjärnan bet vakt

Efter en konsert i globen 2006 gick hela Guns N´ Roses ut i Stockholmsnatten för att festa. När festen förflyttade sig till Berns hotell urartade kvällen. Sångaren Axl Rose sågs bråka med en kvinna och hotellpersonalen gick emellan. En ordningsvakt fick ta emot rockstjärnans ilska och han attackerade vakten. Efter några minuters slagsmål lyckades ordningsvakten till slut brotta ner Axl Rose.

När polisen senare förde bort fontmannen upptäckte vakten att han hade blivit biten i låret.

– Han hade en galen, otäck blick. Han kunde haft hepatit-b, eller vad som helst. Det var riktigt obehagligt. Sen är det bara allmänt äckligt att bita folk, sa vakten i en intervju med Aftonbladet.

Axl Rose dömdes till böter för våld mot tjänsteman och skadegörelse.

Bill Murray greps när han körde full med en golfbil i Stockholm. På dagen innan festen hade han spelat golf med Lasse Berghagen, Jesper Parnevik och Iron Maiden-trummisen Nicko McBrain. Foto: Cecilia Liljeton/TT

Hollywoodskådisen vågar inte komma tillbaka till Sverige efter blöt festnatt

Filmstjärnan och komikern Bill Murray intog Stureplan efter golftävlingen Scandinavian masters 2007. När festen på Café Opera var på väg mot sitt slut ville Murray transportera sina vänner tillbaka till hotellet. Då hittade Murray en golfbil som fick agera taxi mellan Café Opera och Hotell Anglais i centrala Stockholm. När Murray stannade så att sällskapet kunde köpa ”groggvirke” blev han tagen av polisen, enligt Bill Murray själv.

Tidigt på morgonen släpptes Murray och återvände direkt tillbaka till USA. I en intervju som skådespelaren gjorde med MoviZine 2018 berättar han att det fortfarande kommer brev från svenska myndigheter om händelsen. Polisen vill att han ska inställa sig så att han kan ta emot sitt straff, som består av böter. Hittills har han inte återvänt till Sverige, enligt egen utsago.

Steve-O var känd för sin gränslöshet i TV-serien Jackass i början på 2000-talet. Foto: TM/ROT/CAPITAL PICTURES / MEGA

TV-stjärnans skryt fick honom på fall

2003 åkte stjärnan Steve-O från MTV-serien ”Jackass” på världsturné med sin egen show. När han skulle flyga från Oslo till Stockholm skrev han på sin hemsida att han hade smugglat en kondom full med kokain i sin mage från Norge till Sverige. Han fortsatte och skrev även att han nu ”är i Sverige, så hög man kan bli”.

Polisen grep Stev-O i Stockholm och han häktades senare för narkotikabrott. Vid en husrannsakan på hans hotellrum hittades även hasch och ecstasytabletter i hans väska.

Jimi Hendrix var känd för att ha problem med alkohol och droger, festnatten i Göteborg 1968 var inget undantag. Foto: Everett Collection

Rocklegenden fick inte lämna Sverige på två veckor

Världens bästa gitarrist genom tiderna, Jimi Hendrix, kom till Sverige 1968. När han checkat in på hotell Opal i centrala Göteborg gick hans följe raka vägen ut för att göra stan.

När de kom tillbaka till hotellet klockan två på natten fortsatte festen på rummet. När klockan var över fyra klagade en hotellgäst från våningen nedanför till receptionen att det var lite väl livat. När hotellpersonalen gick in i rummet hittade de Hendrix däckad i en blodpöl. Rummet var totalt sönderslaget och gitarristen hade slagit sönder ett fönster och skurit sig i handen och blödde kraftigt. Polis tillkallades och Hendrix greps.

Han dömdes för skadegörelse och fick böta 3200 kronor, vilket motsvarar ungefär 25 000 kronor i dagens penningvärde. Domstolen dömde också Hendrix till reseförbud. Rockstjärnan var alltså tvungen att spendera två veckor i Göteborg där han skulle inställa sig på polisstationen varje dag till straffet var avtjänat.

Pete Doherty gav den skandalomsusade rockstjärnan ett ansikte. Foto: Ray Tang/REX

Skandalstjärnan vägrade lämna scenen

Sångaren i bandet ”Babyshambles”, Pete Doherty, gjorde sig tidigt känd för att lätt hamna i trubbel. Badets spelning på Arvikafestivalen 2010 var inget undantag. När spelningen var avslutad vägrade Doherty lämna scenen. Han ropade ut till publiken att ” Lyssna, lyssna! Om jag går av scenen måste jag komma med till polisstationen för att ta ett blodprov”. Istället för att lämna scenen satte han sig på scenkanten och rökte, drack vin och pratade men publiken, men han sköt bara upp det oundvikliga.

När bandet senare skulle lämna festivalområdet stoppades deras bil av polisen. Han fick lämna ett urinprov som visade att han hade kokain i kroppen. Bötesbeloppet för Dhoerty blev 30 000 kronor, sångaren som då stod på toppen av sin karriär, förlorade troligtvis inte någon sömn på grund av bötesbeloppet.

Den, minst sagt, drogliberala rapparen Snoop Dogg slapp åtal i Sverige trots att han var drogpåverkad när polisen tog honom. Foto: Mediapunch/REX

Hade knark i kroppen, men slapp åtal

Sommaren 2015 spelade Snoop Dogg en konsert i Uppsala. På väg från konserten stoppades bilen han färdades i av polisen vid en slumpmässig fordonskontroll. När polisen pratade med de som färdades i bilen misstänkte de att Snoop var påverkad varpå han fick följa med till polisstationen för att lämna ett urinprov.

Urinprovet visade det ”högsta mätbara värdet”, enligt polisen, och Snoop Dogg var alltså bevisligen drogpåverkad. Ändå åtalades inte rapparen. Utredningen lades ner med motiveringen att det inte gick att bevisa att stjärnan hade tagit drogerna på svensk mark.

Snoop Dogg uppgav att han hade tagit drogerna i USA där det är lagligt i vissa delstater. Rapparen hade även med ett recept som bevisade att han fick använda vissa typer av droger i några specifika delstater.

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Gustafsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro