ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Värm upp inför Dolly Parton – med Dollykollot

Emma Björkman · 24 Aug 2011
Uppdaterad 24 Aug 2011
Dollykollot spelar på Berns.

Dollykollot spelar på Berns. Foto: Malin Sydne


Värm upp inför countrydrottningen på lördag – med tolkningar av hennes låtar. På fredag spelar skivaktuella gruppen Dollykollot på Berns.

klar

Artikellänk är kopierad

På lördag är det dags för countrydrottningen Dolly Parton att kliva upp på scenen i Ericsson Globe. Men redan på fredag kväll finns det chans att höra tolkningar av hennes låtar. Då spelar de fem musikerna i Dollykollot på Berns. Med sig har de stråkkvartetten Vindla String Quartet. – Då får låtarna framträda mer, säger Nina Persson, en av sångerskorna. 

Efter att ha spelat ihop i flera år och blivit porträtterade i dokumentären ”Jag är min egen Dolly Parton” släpptes skivan ”Dollykollot” i veckan.  – Det känns jättebra. Med på skivan är de låtar som vi tycker att vi gör bäst, säger Nina Persson.

Hon kommer inte att se någon av Dolly Partons Sverigespelningar eftersom hon och familjen håller på att lämna lägenheten i Malmö för att enbart bo i New York.

När får vi höra från A Camp och The Cardigans igen? – Inga planer på att göra något med A Camp den närmaste tiden. Med The Cardigans brukar vi återkoppla då och då för att se att vi fortfarande är ett band men det finns inga konkreta planer på en skiva just nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro