ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Värmerekord i helgen – men nu väntar regn

Mimmi Epstein · 4 Aug 2013
Uppdaterad 4 Aug 2013

Du var inte ensam om att svettas i lördags. Ett mäktigt högtryck över Europas centrala delar mötte ett lågtryck från de brittiska öarna, vilket gjorde att dagen bjöd på värmerekord i flera delar av landet. Varmast var det i Ängelholm i Skåne som hade 31.1 grader. Prognosen inför veckan som kommer lovar en hel del regn.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Det soliga vädret höll i sig hela helgen, och under måndagen väntas det bli soligt och halvklart i hela landet, med temperaturer upp mot 25 grader.

­– Men dagen därpå kommer ett regnområde från brittiska öarna som ser ut att beröra hela landet, och ett åskväder som främst drabbar Götaland, säger Lina Broman, meteorolog på Foreca.

På torsdagen väntas ytterligare ett regnoväder dra in över landet, denna gång från Polen.

­– Om prognosen håller i sig kan det regna upp mot 10 till 20 millimeter, främst i Västra Götaland och Svealand, säger Lina Broman.

Inför slutet av veckan är prognosen osäker.

– Förmodligen blir det ganska härliga temperaturer, men man kan definitivt säga att det finns fler regnområden som hotar, säger Lina Broman.

klar

Artikellänk är kopierad

Mimmi Epstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro