ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varmvattnet fryser direkt – då är det kallt

Tomas Lundin · 26 Feb 2015
Uppdaterad 26 Feb 2015

Polisen i Portland, Maine, USA, har med den här videon uppmanat folk att pälsa på sig i det kalla vädret. En polis slänger upp ett glas varmt vatten och ser hur det genast fryser till is.

klar

Artikellänk är kopierad

USA:s östkust har drabbats av snö och bister kyla de senaste dagarna. I Portland, Maine, kröp kvicksilvret under 12 minusgrader på onsdagen. För att visa precis hur kallt det är har polisen i staden kastat upp vatten i luften för att se hur det genast fryser. Själv verkar polisen inte så anfrätt av kylan – han bär varken mössa eller handskar.

Vattentricket har demonstrerats i massor av Youtube-videor vid tidigare köldknäppar i USA. I vissa fall har de lett till skador då den som kastar upp vattnet överskattat kylan och/eller stått i vindriktningen för ångan.

De närmaste dagarna väntar väder med ned till 15 minusgrader i exempelvis New York, rapporterar ABC.Nedan: Ett mindre lyckat vattenexperiment

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro