ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varnar för mycket lömsk” drog – kan ge krampanfall

Tomas Lundin · 14 Aug 2015
Uppdaterad 14 Aug 2015
Tullen beslagtar ofta Tramadolliknande preparat som tagits in olagligt i landet.

Tullen beslagtar ofta Tramadolliknande preparat som tagits in olagligt i landet. Foto: TT/arkiv


Ungdomar vill förhöja sitt cannabisrus, men blir beroende av pillren.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu varnar Mariamottagningarna i Malmö för det receptbelagda läkemedelet Tramadol, som på kort tid blivit en av de vanligaste drogerna bland ungdomar. 

– Vi har haft flera besök på akuten med ungdomar som tagit Tramadol, berättar Maria Almazidou, teamledare vid Mariamottagningen i Malmö till SVT Nyheter Skåne.

Tramadol verkar vara ett skånskt fenomen. När Mariamottagningarna i Sveriges tre största städer sammanställde de vanligaste drogerna bland ungdomar de har kontakt med kommer Tramadol inte ens med på listan i Stockholm och Göteborg. I Malmö hamnar den på tredje plats efter cannabis och alkohol. Varför den fått fäste just i Malmö är det ingen av de sköterskor som SVT Nyheter talat med som förstår. Drogen tas ofta av ungdomar i kombination med cannabis för att förstärka ruset. Det många inte förstår är att Tramadol är ett morfinpreparat som är svårt beroendeframkallande, säger Maria Almazidou, som kallar tramadol för en ”mycket lömsk” drog.► LÄS MER: Läkare varnar för ny dödsdrog

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro