ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varnar: Utger sig för att vara falska läkare – erbjuder mediciner

Alva Forsberg Fierro · 19 Maj 2016
Uppdaterad 15 Mar 2017
Privatpersoner har blivit kontaktade av en person som utgett sig för att vara läkare och erbjudit en ny medicin. Bilden har inget med artikeln att göra.

Privatpersoner har blivit kontaktade av en person som utgett sig för att vara läkare och erbjudit en ny medicin. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Alarmy


Personer som har utgett sig för att vara läkare har erbjudit patienter medicin som inte finns – och försökt lura till sig stora belopp. Nu varnar Vårdguiden för bedragarna.

klar

Artikellänk är kopierad

På kort tid har bedrägeriförsök med liknande tillvägagångssätt utförts i Stockholm, skriver 1177 Vårdguiden på sin hemsida.

Patienter har blivit kontaktade av en person som utgett sig för att vara läkare och uppmanats att sätta in pengar på ett bankkonto för att få tillgång till en ny typ av medicin. Enligt den falske läkaren skulle patienten senare få tillbaka pengarna från Försäkringskassan.

►LÄS MER: Låtsades vara läkare – behandlade över 1 000 patienter

Händelsen är polisanmäld och Vårdguiden uppmanar nu alla som misstänker att de råkat ut för en falsk läkare ska göra en polisanmälan.

Läkare ringer aldrig hem till personer och erbjuder medicin mot betalning.

►LÄS MER: Läkare slog patient – tas ur tjänst med full lön

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro