ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varning: Falska poliser lurar äldre – så avslöjar du bedragarna

Johan Wikén · 11 Jan 2016
Uppdaterad 11 Jan 2016
Det kan finnas fler som är utsatta för fejkpoliserna, tror polisen. Bilden är tagen i ett sammanhang. 

Det kan finnas fler som är utsatta för fejkpoliserna, tror polisen. Bilden är tagen i ett sammanhang.  Foto: TT


Tjuvarna utger sig för att vara poliser för att lura till sig värdesaker av äldre. Polisen i Skåne har fått in två snarlika anmälningar under helgen – och varnar nu för fejkpoliserna. "Det kan finnas fler som är utsatta", säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson för polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Bedragare och tjuvar tar till de flesta knep i sin jakt på värdesaker. Metro har tidigare skrivit om falska poliser som lurat äldre i Stockholmsområdet. I helgen har två fall inträffat i Skåne.

– Man utnyttjar äldre. Det är förfärligt, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson för polisen i nordvästra Skåne.

►LÄS MER: Polisen varnar för porrbluff – bedragarna tar över din telefon

I lördags var en man i 65-årsåldern nära att falla offer för bedragarna.

– Han blev uppringd av någon som sa sig komma från polisen. Några minuter senare ringde det på dörren. Två så kallade poliser satte sig i köket och en tredje gick runt i lägenheten.

Men mannen anade oråd och ifrågasatte ”poliserna”. Han försökte få dem att lämna lägenheten.

– Då blev de verbalt aggressiva. Målsägande sprang och knackade på hos grannen och då lämnade killarna platsen, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Dagen innan inträffade ett liknande fall i Helsingborg. Vid båda tillfällena har det varit tre män i 20-25-årsåldern som har utgett sig för att vara poliser. Men polisen har inga misstänkta i nuläget och vill gärna ha in tips.

– Det kan finnas fler som är utsatta. Man ska tänka till en extra gång innan man släpper in dessa personer. Och poliser är skyldiga att visa upp en giltig legitimation, säger polisen Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

LÄS MER: Nej, polisen tjänar inte 2000 kronor mer än flyktingar 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro