ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varning för bad i Göta Älv

Christian Egefur · 22 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FARLIGT. Trots att de är förbjudet tar sig många ett dopp i Göta Älv när solen ligger på. Det är enligt Närmiljöavdelningen en synnerligen dålig idé. Vattnet kan innehålla höga bakteriehalter och det kan vara rent livsfarligt med tanke på båttrafiken.– När det blir stor belastning vid regn, klarar inte ledningarna det, och de breddar ut orent vatten med höga halter av bakterier, säger Björn Nilsson, miljöinspektör på närmiljöavdelningen.Med ledningar avses avloppsledningarna. Björn Nilsson betonar även vikten av att det faktiskt finns ett förbud.– Dels åker det stora båtar där så man kan skada sig. Dels kan inte vi garantera kvalitén på samma sätt som vi gör på badplatserna.

I debatten kring hur älvstränderna nu ska omgestaltas har många förespråkat en badplats vid någon av kajplatserna.– Det får stå för dem som pratar om det… Men i Köpenhamn finns ju bad i stadsmiljö och de har avancerad provtagning. Man skulle även kunna ha en flytande bassäng.Väl valda helgkvällar kan man även se enskilda individer doppa sig i kanalerna i centrum. En enligt Björn Nilsson ännu sämre idé.– Får man en kallsup där kan man bli riktigt sjuk. Det finns nog en massa spännande saker som ligger där i. Göteborg har ju även varit en industristad i en massa år.

klar

Artikellänk är kopierad

Christian Egefur
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro