ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varning för fler flodvågor

TT · 2 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tsunamivarningscentret för Stilla havsområdet utfärdade en tsunamivarning efter skalvet. Varningen gick bland annat ut till Salomonöarna, Australien, Indonesien och Papua Nya Guinea.

– Ett skalv av den här magnituden kan utlösa en tsunami som leder till stor förödelse och kan slå till mot kustområdena i regionerna nära epicentrum inom några minuter upp till några timmar, uppgav varningscentret.

Australien utfärdade Tsunamivarning för invånarna längs landets nordvästra kust.

– Vi vidtar alla eventuella försiktighetsåtgärder, sade John Hall, talesmannen för Queenslands räddningsledning.

– Vi säger åt människor att stanna borta från stränder och lågt liggande områden eftersom de betraktas som farliga, sade han.

"Farlig situation"

Den meteorologiska byråns talesman Rob Webb sade att medan tsunamin verkade liten och hittills bara har upptäckts på en plats så har den fortfarande potential att orsaka skador i Stilla havsområdet.

– Den kan agera olika i olika områden, sade han. Det är en farlig situation som vi följer mycket noga, 8,1 är tillräckligt för att orsaka en tsunami över Stilla havet.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro