ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varning för ishalka

Metro · 20 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

HALT. Is och snö väntas ställa till det i trafiken under onsdagen. Halkvarningar har utfärdas för stora delar av landet.

Men redan på tisdagseftermiddagen ställde halkan till det, då främst i landets södra delar.

Exempelvis fick Skånepolisen under loppet av bara några timmar larm om drygt 15 trafikolyckor.Under kvällen tycktes Sörmland vara värst drabbat.– Det är grymt halt i de södra delarna av Sörmland. Bilister ringer hit och säger att de kör 40—50 kilometer i timmen för att hålla sig på vägen, sade Tobias Jöhnemark, länsvakthavande polisbefäl i Eskilstuna.

Till de fordon som gick av vägen hörde två lastbilar. Den ena orsakade köer i trafiken på E 4 i norrgående riktning vid Nyköping sedan den ställt sig tvärs över vägbanan.

Och Vägverkets och SMHI:s halkprognos för onsdagen lovar ingen bättring. I hela östra halvan av

Sverige, från Skåne upp till norra Uppland, varnas för ishalka som under dagen rör sig västerut för att framåt kvällen nå västkusten. Från Västernorrland och upp över i stort sett resten av landet varnas i stället för lokal snöhalka.

Temperaturerna väntas ligga på mellan minus åtta i norr och några plusgrader i söder.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro