ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Varning för Swish-bedrägerier på parkeringsautomater

Gustaf Larsson · 13 Jul 2018
Uppdaterad 13 Jul 2018

Foto: Sollentuna kommun


Under fredagen har personer i Sollentuna och Sundsvall mötts av en uppmaning att betala sina parkeringsbiljetter med Swish. Kommunerna misstänker nu att det rör sig om ett bedrägeriförsök och varnar sina invånare.

klar

Artikellänk är kopierad

Imorse när Lars Junell, driftledare på Sollentuna kommun, parkerade sin bil såg han själv en lapp som uppmanade om att Swisha in sin parkeringsbiljett. Han anade direkt oråd.

Med största sannolikhet rör det sig om ett bedrägeriförsök, menar Junell.

– Vi har upptäckt detta på sex platser i kommunen. Med största sannolikhet har det hänt under natten mellan torsdag och fredag, säger han till Metro.

Kommunen uppmanar nu sina invånare att polisanmäla om de själva har blivit drabbade.

– Vi har tagit ner alla lappar, informerat i våra kanaler och har polisanmält händelsen. Vi har upprättat ett ärende i dag som polisen nu får gå vidare med. Vi vet som sagt inte om någon har gått på det eller exakt vad som har hänt, säger han.

Även i Sundsvall varnar kommunen för liknande bedrägerier.

”Någon har satt en säck över kommunens parkeringsautomat och hänvisat till att den som vill parkera ska Swisha. GÖR INTE DET!”, skriver Sundsvalls kommun på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro