ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varning för trafikkaos

Metro-TT · 1 Dec 2012
Uppdaterad 1 Dec 2012

Kraftiga tågförseningar, dålig sikt och drivbildning på vägarna. Den som ger sig ut i trafiken i dag får räkna med problem.

klar

Artikellänk är kopierad

I Skaraborgsområdet har det häftiga snöfallet gjort att extrahjälp har kallats in för att ploga alla vägar, meddelar Trafikverket. Men ändå är det problem att hinna hålla vägarna rena från snö. För närvarande är endast de stora vägarna farbara, enligt verket.

Även på andra ställen i landet kan det vara mycket snö på vägarna, och i Västernorrland varnar polisen för kraftig snörök på E4:an vid Torsboda.

- Det som händer när det snöar så här mycket är att man får framkomlighetsproblem på vägarna. Innan alla vägnät är bra och framkomliga tar det ett antal timmar. Samtidigt minskar ofta de allvarligare olyckorna eftersom hastigheten är lägre, säger Lennart Helsing på Trafikverkets pressjour.

Han råder dem som kan att vänta med att ge sig ut tills vägarna är röjda.

Trafikverket varnar för förseningar i tågtrafiken Utmed Norrlandskusten samt i Gävleborgs, Dalarnas, Västernorrlands och Jämtlands län på grund av kraftigt snöfall tillsammans med hård vind och drivbildning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro