ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varning – Ny skojarsajt lockar med bluffpriser

Anders Göransson · 27 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
"Priserna är för bra för att vara sanna", säger Pricerunner. OBS. Bilden är manipulerad.

"Priserna är för bra för att vara sanna", säger Pricerunner. OBS. Bilden är manipulerad.


klar

Artikellänk är kopierad

Ett nytt blufföretag på nätet är på väg att avslöjas. Sajten snow-house.net lockar med extremt billig elektronik - men uppger en falsk adress och går inte att nå på telefon.

– De är skojare, säger Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk Handel. På hemsidan annonseras TV-apparater, spelkonsoler och annan elektronik ut för priser som ligger långt under marknadspriset. Sajten vill ha betalt i förskott, och i kontaktinformationen saknas telefonnummer,

Däremot finns en adress i Stockholm City angiven, och på den finns faktiskt ett företag som heter Snowhouse. Men det har ingenting med elektronikförsäljning att göra. – Vi har uthyrning av stugor och lägenheter i fjällvärlden, och har hållit på med det sedan 1986, säger ägaren Bengt Mårdstam till Metro.

De senaste dagarna har han blivit nedringd av människor som googlat på bluffsajtens namn och hittat hans telefonnummer. – De tycker att är "sjukt billigt". Men jag säger att de absolut inte ska köpa något eftersom de aldrig kommer att få några varor.

Bengt Mårdstam har nu polisanmält sajten, och också lyckats få vissa annonser på nätet bortplockade. Prisjämförelsesajterna Prisjakt.nu och Pricerunner varnar också för sajten. – Vi avråder definitivt från att köpa från dem. Dels för att priserna är för bra för att vara sanna, dels för att det är så bristfällig information på hemsidan, säger Stefan Karlsson, PR-ansvarig på Pricerunner.

– Vid den här tiden på året, sista veckan i november inför julhandeln, brukar det ploppa upp nya sajter och en del av dem är inte seriösa. Så vi brukar gå ut till alla konsumenter att inte betala i förskott i julhandeln, säger Magnus Bengtsson på Prisjakt.nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro