ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Varsamt renoverat spel i 80-talsmiljö topplistan

Metro Stockholm · 6 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Varsamt renoverat spel i 80-talsmiljö topplistan metro Äventyr

Phoenix Wright ­ ace attorney Nintendo DS, ålder: 7+

"Phoenix Wright" är något så udda som en advokatsimulator, eller i alla fall en interaktiv berättelse om en advokat. Efter några framgångsrika spel i Japan når Phoenix nu Sverige, och det är vi glada för. Spelet innehåller fem fall, och vart och ett börjar med ett mord. Därefter gäller det att snoka runt på mordplatsen, pumpa nyckelpersoner på information och sedan navigera igenom rättegången. Som alla trovärdiga toppadvokater måste man ropa "Hold it!" och "Objection!" när vittnen motsäger sig själva. Ja, man skriker bokstavligen in i mikrofonen ­ om man inte väljer fegtaktiken att trycka på knapparna i stället. De första fyra fallen är konverterade från ett tidigare Phoenix Wright-spel, men det sista är specialskrivet för Nintendo DS. Det är snyggt anpassat till enheten och visar att nästa spel i serien kan bli ännu bättre. Redan här har vi dock ett textdrivet, annorlunda spel med ett härligt karaktärsgalleri som man bara kan falla pladask för.

Racing

Outrun 2006 ­ Coast to coast Playstation 2/Xbox, ålder: 3+

Det är ingen lätt uppgift att ta ett 20 år gammalt spel och anpassa det till smaken hos en ung, krävande publik. Men Sega har tagit fasta på det som gjorde "Outrun" till det bästa bilspelet 1986, och de har varsamt renoverat det utan att tumma på nostalgikänslan. Första sträckan är en palmkantad strandbana, precis som vi känner "Outrun", med glättig grafik som andas 80-tal och "Miami vice"-känsla.

Action

Zathura Playstation 2/Xbox, ålder: 7+

Bröderna Walter och Danny sugs in i ett mystiskt brädspel, och plötsligt kastas de runt mellan olika platser i galaxens alla hörn. Man spelar de två brorsorna, plus en robot som de träffar på vägen, och utnyttjar deras olika egenskaper i banor där man fajtas mot olika varelser, för att till slut ställas mot en boss. Grafiken är lite dassig, men man kan ändå charmas av den barntillåtna historien.

Action

Resident evil ­ Deadly silence Nintendo DS, ålder: 16+

Skräckspel gör sig inget vidare på handhållna konsoler. Till exempel är de alltid mörka, vilket gör det jobbigt att se vad som händer. "Deadly silence" är en remake utan något nytt att erbjuda annat än en färsk uppsättning ruttnande lik att slåss mot.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Stockholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro