ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Värsta mötet någonsin

Heidi Patalano · 16 Okt 2011
Uppdaterad 16 Okt 2011
Anne Hathaways roll i ”En dag” var inte alls självklar för regissören.

Anne Hathaways roll i ”En dag” var inte alls självklar för regissören. Foto: Jemal Countess/Getty Images


Anne Hathaway har en av huvudrollerna i nya En dag”, som bygger på succéromanen med samma namn. För Metro avslöjar hon att hon fick slåss hårt för att få rollen som brittiska Emma Morley.

klar

Artikellänk är kopierad

Den Oscarsnominerade, amerikanska, skådespelerskan Anne Hathaway avvisades först av regissören Lone Scherfig när hon kampanjade för att få rollen som brittiska Emma Morley i filmati­seringen av David Nicholls hyllade bok ”En dag.” – Jag satt på en klubb i London och försökte förklara för Lone varför just jag borde spela Emma Morley och misslyckades totalt. Det var det värsta möte jag någonsin haft, säger hon. Men trots det lyckades Hathaway övertala Scherfig. Sedan började hon utforska filmens huvud­- personer som både delar en erotisk spänning och en nära vänskap. Historien följer två vänner under samma dag, den 15 juli, varje år under 20 år. Och hur gick det att hitta den brittiska engelskan? – Jag var tvungen att låta uttalet att växa med karaktären. Detta för att visa hur hon påverkats av tiden i London. Jag ville också att uttalet skulle visa vissa sanningar, som att när folk blir fulla så kommer deras riktiga accent fram. Förhoppningsvis fungerar det i filmen, jag har inte sett den än. Anne Hathaway förknippas just nu även med den nya Batman-filmen där hon spelar Catwoman.  Att bilder på henne i full kostym redan läckt, är något som irriterar henne. – Det är en besvikelse. Jag tror alla känner sig frustrerade, det undergräver det arbete som gjorts. Ärligt talat, vänta tills filmen är klar! Chris Nolan gör helt vansinniga saker i den. Den kommer att bli fantastisk.

klar

Artikellänk är kopierad

Heidi Patalano
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro