ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vasaloppet nästa för Måns Zelmerlöw

Tobias Sahlén · 13 Mar 2015
Uppdaterad 13 Mar 2015
Måns Zelmerlöw i sin musikvideo på scenen i Friends.

Måns Zelmerlöw i sin musikvideo på scenen i Friends. Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

21.57 Nu strular det för Sanna och Robin med siffrorna när de ska läsa upp tittarrösterna. Så snart får vi alltså se vem som ”vinner”. Och det är iNTE Samir & Viktor som Robin läste upp nyss. Han blev alltför exalterad haha.

Nej  det är JTR som vinner.

21.50 Jaha så det här är det bästa SVT kan klämma fram i mellanaktern? Smällare o Norges svar på Lili & Susie??

Var är Conchita?

21.48 Duon kör nån form av rockballad. Och så har en stor kör laddat upp vid sidan om scenen. Den som väntar sig räv-skäll kommer alltså bli besviken.

Och nu kom lite pyro. Och Lili & Susie. Vet inte vad av de två som gör mig mest exalterad.. om alls.

21.45 Nu Bröderna ”What does the fox say” Ylvis!

21.41 Ja det händer inte alls mycket i arenan just nu. Ännu en snabbrepris. Och jag börjar bli hungrig..

21.37 Haha Magnus Carlsson fick just en låtsas tolva och hamnade i bild samtidigt som han satt o pillade på mobilen. Han såg väldigt skyldig ut när han kom på vad som skedde och publiken skrattade gott.

21.34 Nu ber Sanna och Robin om ursäkt för att vi måste se det här, men de måste öva.

21.30 Estland, Malta, Armenien, Frankrike, Israel, Slovenien, Belgien, Cypern, Nederländerna, Storbrittanien, Österrike.

Det är de internationella jurygrupperna.

Att vi måste se det här är inte kul...

21.29 I år kommer poängen 1-2-4 och 6 inte läsas upp utan dyka upp direkt på tavlan, precis som i ESC. Där är det dock 40 länder som röstar medan det i Sverige bara är 11.. så varför man sparar tid just där är lite lustigt i mina ögon.

21.24 Dirty loops har fått äran att framföra årets cover av fjolårets vinnare, ”Undo”. Suck orkar inte ens beskriva det, men låter som Michael Jackson. Och då är jag snäll.

21.23 Och näst ut är Mariette haha. ”Den stora kampen här i kväll är om mig!” utbrister Filippa.

21.20 Filippa Bark är i gång igen i greenroom. Nu är det Eric Saade som får Filippas goda öga.

21.15 Snabbgenomgång nu. Sedan ska vi faktiskt få se en simulerad juryomröstning.

21.09 Mariette lovade förresten att klippa av sig dreadsen om hon vinner. Lite riskfylld löfte med tanke på att det ändå snackas om henne.

Hasse lovar att vara en mysgubbe resten av sitt liv. Han verkar ju redan vara supermysig så det där var ett ganska svagt löfte skulle jag säga..

21.08 Sist ut: Hasse Andersson som har många fans här inne. Och han har oväntat nu kommit att bli en riktigt stor barnfavorit. Vem hade trott det?

21.07 Bra jubel för Mariette! Hur långt kan det här ta henne? Juryfavorit? Hoppas.

21.03 Två låtar kvar. Och vi sparar det bästa till.. näst sist! Mariette!

Nu får vi hoppas att hennes massiva, förlängda släp inte ställer till med problem, som i går på repet då hon höll på att flyga i väg o ta en av dansarna med sig.

21.02 Jublet i arenan var.. ljummet. Iaf jämfört med Jon Henrik och Måns. Men sedan har han sina tokgalna fans som håller i gång i sitt hörn.

21.00 Saade är verkligen finalens stora frågetecken. Hur kommer jurygrupperna ta emot honom? Och tevetittarna? Han ligger långt efter i både SVT:s och Aftonbladets polls även om han är bland topp 4 i båda.

20.58 Schlagerveteranen Fredrik Kempe, som ju vann i fjol med Sannas ”Undo”, hade tre låtar med i årets tävling. Två av dem gick till final (Svenning, Saade) medan hans bästa åkte ut i Andra chansen.

Saade lovar att han ska kasta kläderna om han vinner. ”Skicka honom till Wien” utbrast min kollega Anneli nyss..

20.57 Jessica och Magnus står för årets tävlings veteranframgångar, en trend som präglade festivalen de två första veckorna men som sen snabbt dog ut.

20.55 Åttonde gången alltså för Magnus. Men nej det blir inte åttonde gången gillt. Däremot har han nog en vinnare på dansgolven runt om i landet. Vi kommer nog plågas av det här en bra tider framöver.

20.54 Nu blir det tre minuters åttiotalsschlager iom Magnus Carlsson. Ni missar väl inte när Magnus rappar sin låt i Metromellos Sanning lr konka? Se den här.

20.53 Haha Filippa är on fire i kväll. Hon hann att flörta med både Jon Henrik och Måns.

20.51 Nu skojar Filippa friskt med Jon Henrik. Som kanske inte är den mest tacksamma att skämta med live. Men skoj är det.

20.50 Nu ser vi också att Dr. Alban är på plats när Filippa Bark trycker in sig emellan honom och Dinah Nah i greenroom. Han är alltså en av upphovsmännen till ”Make me (la la la)”.

20.47 Som jag har skrivit innan, Isa växer flera år på scen vilket är kul för när man träffar henne är hon en väldigt snäll och lite försynt ung tjej. Och otroligt målmedveten.

Och mycket bättre än sin låt.

20.45 Nu blir det fart igen iochmed Isa och ”Don't stop”. Och hon slår ett slag för hbt-rörelsen! Grymt Isa!

20.41 Nu kan man gå o kissa om man vill för det är Linus Svenning och ”Forever starts today”...

Nej nu var jag lite elak, men det här är inte kul. Gäsp.

20.39 Han är poppis den där Måns, men skulle inte säga att folk är mer exalterade i Friends än vad dom var i Örebro.

20.36 Nu lovar Måns att göra en svensk klassiker nästa år om han vinner. ”Det är fenomelat dumt” tillade han direkt efter. Haha ja Måns det är det för du tar förmodligen hem det här.

Super-superkroppen 2016?

20.35 Ojoj nu var Robin rolig och sa ”Måns Zelmerlöw (stort jubel i publiken)... Kommer inte medverka i kväll”.

20.34 Jumbo lr inte. Jessica sjunger perfekt och är superproffsig på scen. Förtjänar absolut inte att hamna sist i morgon. 

20.32 Jessica Andersson och hennes ”Cant hurt me now” nummer 5 ut. Kommer ni ihåg den?

Jessica är den som det snackas om ligga bäst till för jumboplatsen i morgon... stackarn.

Det här är för övrigt enda balladen i startfältet vilket kan tala till hennes fördel. Och jag som balladälskare tycker det är riktigt tråkigt att inte fler ballader gick till final... men det är apptider vi lever i.

20.29 ”Den här jojken... är till OSS! ” Så låter numera Jon Henriks tal i slutet av låten. I Östersund sa han ju ”till er”.

20.28 På SVT:s poll leder som sagt Måns överlägset. Men på Aftonbladets nystartade poll ligger faktiskt Jon Henrik etta. Där får han och Måns nästan 60 procent av rösterna. Så kanske kan det bli lite mer spännande på lördag än vad vi tidigare trott, åtminstone vad gäller topp 2.

20.26 Nu Jon Henrik som (som sagt) har bytt kläder. Istället för ljusbrunt läder blir det nu mörkturkost, fast i samma stil såklart. Men i övrigt ska hans nummer vara oförändrat. Ingen boxning som i videon med andra ord..

20.26 Dinah Nah har lyckats med den omöjliga, nämligen att göra en sådan här hårdproducerad modern danslåt till folklig. Mycket tack vare hennes leende och rosa hår säkert. Imponerande!

20.22 Dags för en av mina två personliga favoriter Dinah Nah. Med tanke på att det bara finns en ballad i finalen så blir tempot högt. Bra partystämning med andra ord sombara höjs nu.

20.19 Brödratrion gör inga misstag på scen. Men de kämpar i motvind, oddsen för att de ska hamna ganska långt ner i resultatlistan i morgon är tämligen låga.

20.18 JTR är andra nummer ut. Som sagt varför Samir & Viktor och JTR går ut efter varandra är en öppen fråga. Men från barnkalaset vi såg i första numret är det här lite mer vuxen pop, ja iallafall tonårspop.

20.15 Nja det är ju ingen vidare synkronisering vad gäller deras avslut. Viktor faller som han ska men Samir gillar det inte och är sekunder(na) bakom. Men publiken inne i Friends arena älskar det här.

20.14 Killarna har lagt in ett budskap i låten ”#sluta näthata” via baksidan på sina tröjor.

20.12 Samir & Viktor är alltså först ut i finalfältet! De lovar att hoppa bungyjump om de vinner i SVT:s presentationsfilm.

Nu ska vi se om deras så kallade ”dödsfall” i slutet av låten sitter som det ska. Killarna faller alltså baklänges ned från sin pyramid när låten är slut men det där har gått sådär hittills..

20.10 Mmm SVT sparar inte på krutet när det nu är finaldags. Det blir en sprakande show, i ordets rätta bemärkelse, och vi har inte ens sett första bidraget ännu.

20.06 Finalshowen kommer alltså att inledas med att Sanna, Robin och Conchita sjunger ”Final countdown”. Räkna med ordentligt mycket fyrverkerier!

I kväll är det dock Christer Björkman som spelar Conchita och som också sjunger hennes vinnarlåt ”Rise like a phoenix”. Riktigt kul!

20.02 Nu är vi är på plats i Friends arena, Stockholm, för det allra sista fredagsgenrepet i årets Melodifestival.

Det här genrepet kan vara det viktigaste hittills. Det är nämligen kvällens framträdanden som de internationella jurygrupperna kommer bedöma inför morgondagens omröstning.

I finalshowen kommer vi även få se norska Ylvis och Conchita Wurst, fast det är tveksamt om de båda finns på plats i kväll. Conchita ska enligt uppgift komma till Stockholm först i morgon.

Häng med oss här för allt om publikgenrepet!

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro