ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vassa metallbitar i barnens skolmat

John Lindblom · 1 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Här i Gullingeskolans matsal serverades elever kycklingbitar med metallbitar i.

Här i Gullingeskolans matsal serverades elever kycklingbitar med metallbitar i.


klar

Artikellänk är kopierad

I förra veckan avslöjade Metro matsnusket i Lundby centralkök där personalen slevade upp spagetti som legat på golvet. Nu kommer nästa skolmats­chock – vassa metallbitar i kycklingen.   När eleverna på Gullingeskolan i Spånga för en vecka sedan skulle äta lunch blev maten extra svårsmält för två sjätteklassare. Kycklingköttet innehöll nämligen vassa metallbitar – väl dolda  inuti de så kallade Chicky Bits-bitarna. En av eleverna hann börja tugga men undkom skador i gommen.– Fruktansvärt. Vi hoppas och tror att detta är en ren tillfällighet, säger Ann-Charlotte Borg­brant, rektor för Gullingeskolan.Maten, Chicky Bits-kebab med pennepasta, serverades som skollunch på Spångaskolan förra fredagen.– Skolan själv är ju inte inblandat här eftersom de inte lagar maten själva. Men vi kommer ändå att utföra en inspektion och ta reda på vad som gått snett, säger Karin Granath på Stockholms stads miljöförvaltning.Gullingeskolan kommer tills vidare även i fortsättningen att ta emot skolluncher från Amica Fazer.

Barnens mat och takrör lagades i samma lokaler

Ytterligare tre Stockholmsskolor serverades nyligen den svårtuggade kebaben med pennepasta – en grundskola, ett kommunalt gymnasium och en  kommunal förskola fick även de metallbitar inbakade i kycklingfärsen.– Naturligtvis oerhört beklagligt. Samtidigt har ingen elev skurit sig vilket är tillfredsställande, kommenterar Anette Björklund, pressansvarig på cateringföretaget Fazer Amica.Enligt Fazer Amica är det deras underleverantör som tillverkat kycklingbitarna. Och under pågående tilllagning, i samma lokal, ska rörreparationer i taket har genomförts. Metallbitarna som då ramlat ner i kycklingsmeten kom från  takrören.– Det ska ju inte kunna inträffa med de kvalitetskontroller som görs under beredning, säger Anette Björklund.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro