ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Vatchareeya dödades av stickskador i bröstet

Clarence Frenker/Sebastian Chaaban · 17 Okt 2013
Uppdaterad 17 Okt 2013

Vatchareeya Bangsuan dödades av ett stort antal stickskador i bröstet innan hennes kropp styckades och spreds ut i skogarna i Boden. Nu åtalas 22-åringen för mordet.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 22-årige man som suttit häktad för mordet på Vatchareeya Bangsuan, 20, åtalades på torsdagseftermiddagen för mord.

Enligt den stämningsansökan som lämnats in till Luleå tingsrätt dödade 22-åringen Vatchareeya Bangsuan genom att med ett knivliknande föremål ha huggit henne ett flertal gånger i hjärta och lungor.

Han ska därefter ”obehörigen skadat och skymfligen behandlat” liket genom att avlägsna hennes ben och händer. Sedan ska han ha transporterat kroppen i sin bil och placerat kvarlevorna dels i skogen och dels i ett ödehus i området vid Mjösjöberget och Gammelängsberget i Boden.

Bland bevisningen finns bland annat blodspår från Vatchareeya Bangsuan som ska ha påträffats på en tejpbit i 22-åringen bostad. Samma blod ska även ha påträffats i bagageutrymmet i mannens bil.

Åklagaren åberopar även sms-trafik mellan 22-åringen och Vatchareeya som bevisning samt vittnesmål om hur han ska ha uppträtt före och efter dådet.

Mannen nekar till brott.

– Han förnekar att han har gjort sig skyldig till mord, han har inget med hennes försvinnande att göra, säger 22-åringens advokat Bo Forssberg till Metro. 

Bland åklagarens bevisning finns bland annat blodspår från Vatchareeya Bangsuan som påträffats i bakluckan på mannens bil och i hans badrum.

Mannens advokat anser dock att bevisningen mot mannen är svag. 

–Vi ifrågasätter inte just nu att det är på det viset. Men de har umgåtts, de har varit goda vänner och träffat varandra, och då kanske det inte är så konstigt att det finns spår efter henne i min klient hem, även blodspår, säger Bo Forssberg. 

– Sms-trafiken dem emellan är det inget märkligt med heller, säger han. 

Enligt kammaråklagare Anna Bergström begick 22-åringen med uppsåt.

Det var den 4 maj i år som Vatchareeya Bangsuan försvann spårlöst och anmäldes försvunnen.

Efter en massiv sökinsats organiserad av Missing people påträffades delar av hennes kropp i ett ödehus i Boden.

Senare påträffades flera kroppsdelar utpdridda i skogarna i området.

Hennes händer har dock ännu inte återfunnits.

Den 22-årige mannen, som var nära bekant med Vatchareeya Bangsuan, greps två veckor efter försvinnandet och kommer klockan 14 på torsdagen att åtalas för mordet i Luleå tingsrätt.

Han deltog själv i sökandet efter Vatchareeya och har konsekvent nekat till att ha haft något med hennes död och eller försvinnande att göra.

– Det var många olika grupper som sökte efter kvinnan. Han deltog också i sökandet och tittade in i det huset där kvarlevor hittades, då fanns inget där och det var även flera personer som tittade in i huset utan att hitta något, säger Bo Forssberg. 

Den misstänkte 22-åringen greps av polisen i slutet av maj och har suttit häktad sedan dess. 

– Han mår naturligtvis inte så bra, anklagad för ett sådant allvarligt brott mot en person som han känner väl gör att han mår dåligt. Men han tycker det samtidigt är skönt att kunna skönja slutet på det här nu, säger mannens advokat. 

Vatchareeyas familjen har mått mycket dåligt sedan dotterns försvinnande och det stod klart att hon mördats. Familjen kommer att närvara under rättegången mot den misstänkte 22-åringen.

– Rättegången kommer bli väldigt plågsam för mina klienter. De kommer behöva mycket stöd och hjälp och jag kommer att göra allt för att bistå dem, säger Elisabeth Massi Fritz, målsägandebiträde till familjen.

Massi Fritz anser att bevisläget mot den misstänkte 22-åringen är starkt.

– Mordet på dottern har präglats av stor hänsynslöshet. Ett iskallt beteende. Offret måste ha känt en allvarlig smärta innan hon avled. Efter mordet har kroppen styckats och transporterats bort. Den tilltalade har varit iskall och beräknelig Han har gjort allt för att tjäna tid och på att röja spår och gömma kroppen, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker/Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro