ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vd chockhöjde anställdas lön – nu går affärerna bättre än någonsin

Alva Forsberg Fierro · 28 Okt 2015
Uppdaterad 28 Okt 2015

Foto: CBS News skärmdump


Vd:n sänkte sin egen lön – och chockhöjde anställdas minimilön. "Det här är ett bra budskap till andra företagare och medarbetare", säger Dan Price.

klar

Artikellänk är kopierad

Dan Price, vd på företaget Gravity Payments i Seattle, USA, tröttnade på ojämlikheten på arbetsmarknaden och tog till ett oväntat intiativ. 

I april i år meddelade han alla sina medarbetare att han under tre års tid tänker höja minimilönen för företagets anställda till till motsvarande omkring 600 000 kronor, skriver The Huffington post.

►LÄS MER: Chefen bjuder sina anställda på semester – åker de inte blir de utan lön

För att finansiera satsningen sänkte han sin egen årslön från nio miljoner kronor till 581 000 kronor. 

– Det är större ojämlikhet idag i USA än under finanskrisen. Jag har tänkt mycket på det och kom fram till att nu är det är dags. Jag kan inte fortsätta en dag till utan att göra något åt saken, säger Dan Price till Huffington Post.

Eftersom bolaget, som sysslar med kreditkortsprocesser, knappt har några skulder, kunde Dan Price kosta på sig att testa något nytt. Och det verkar fungera bra hittills. Gravity Payments, som sysslar med kreditkortsprocesser, omsatte i år 1,2 miljarder kronor vilket är en ökning med 15 procent jämfört med året innan. 

– Det här är ett bra budskap till andra företagare och medarbetare. Att systemet är bra både för affärer och anställda, säger Dan Price. 

►LÄS MER: Chefen bjöd 6 400 anställda – på semester i Frankrike

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro