ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vd för pensionsfond fast i kopplerihärva – erkänner sexköp

Karl Enn Henricsson · 13 Okt 2017
Uppdaterad 13 Okt 2017
Polisen spanare fanns på plats då vd:n för en pensionsfond köpte sex av en kvinna, vilket han har erkänt.

Polisen spanare fanns på plats då vd:n för en pensionsfond köpte sex av en kvinna, vilket han har erkänt. Foto: TT/Polisen


Du är definitivt värd pengarna, du är så het”, hörde polisens spanare genom ytterdörren till mannens bostad på en exklusiv adress i Stockholm. Han har nu åtalats i en stor kopplerihärva. Mannen är vd för ett fondbolag där svenskar kan investera sina pensionspengar.

klar

Artikellänk är kopierad

I mitten av mars bedrev polisen spaning mot en grupp rumänska medborgare som misstänktes sälja sex. En av kvinnorna kördes till en exklusiv adress i Stockholm, och spanarna lyssnade vid ytterdörren.

”Ta av dig kläderna, jag kommer knulla dig hela natten. Du kommer ångra det här” och ”Du är definitivt värd pengarna, du är så het”, sa bostadsinnehavaren, enligt spanarnas avrapportering.

”Jag hörde ljud som lät som om någon ‘smiskade till’ en bar rumpa samtidigt som NN uttalade ‘Du är så värd pengarna, jag gillar det’, under detta skeende hördes rytmiskt knarrande från lägenheten”, finns vidare att läsa.

Nu kan Metro berätta att mannen som polisen bedrev spaning mot är vd för ett fondbolag, som är listat hos Pensionsmyndigheten.

I somras erkände mannen, som är svensk medborgare, sexköpet. Men han sa sig dock inte minnas så mycket av händelsen då han påstod sig ha varit berusad. Mannen ska ha betalat 13 500 kronor för att tillbringa natten med kvinnan.

I slutet av september åtalades han för köp av sexuell tjänst. Ytterligare fem män åtalades misstänkta för att ha köpt sex. Dessutom åtalades en 27-åring för grovt koppleri.

– Det handlar om att han främjat och även utnyttjat fyra kvinnor som varit prostituerade. Verksamheten har pågått i Stockholmsområdet under 2016 fram till maj 2017 då ett tillslag skedde, säger åklagare Johan Kjellsson.

Polisen slog till mot lägenheten där 27-åringen och kvinnorna bodde. Sexköparna fick kontakt med kvinnorna via annonser på nätet, och kvinnorna kördes därefter till köparna. Bland bevisningen finns iakttagelser från polisens spanare, och säkrade chattkonversationer.

– Jag påstår att det varit frågan om en yrkesmässig verksamhet som omsatt minst 705 000 kronor under den här perioden. Summan har utgjort gärningsmannens enda eller huvudsakliga inkomst, säger Johan Kjellsson.

Den person som agerade chaufför verkar dock ha kommit undan.

– Vi har identifierat personen men den är inte hörd under förundersökningen då den förväntas ha lämnat landet.

Rättegången mot den rumänske medborgaren, som nekar till brott, och de misstänkta sexköparna har nu inletts.

– Jag har inga kommentarer, säger vd:n till Metro.

pil
De åtalade i kopplerihärvan:

27-årig man, medborgare i Rumänien:

Åtalad för grovt koppleri. Misstänks ha styrt en prostitutionsverksamhet i Stockholmstrakten med fyra kvinnor från Rumänien.

Åklagaren vill även att han ska utvisas och förbjudas att återvända till Sverige under tio år.

Förnekar brott.

Vd:n för fondbolaget:

Åtalad för köp av sexuell tjänst i Stockholm i mars 2017.

Erkänner brott.

43-årig man:

Åtalad för köp av sexuell tjänst i Stockholm i maj 2017.

Förnekar brott.

42-årig man:

Åtalad för köp av sexuell tjänst norr om Stockholm i mars 2017.

Erkänner brott.

52-årig man:

Åtalad för köp av sexuell tjänst i Stockholm i mars 2017.

Erkänner brott.

26-årig man:

Åtalad för köp av sexuell tjänst söder om Stockholm i april 2017.

Förnekar brott.

56-årig man:

Åtalad för köp av sexuell tjänst i Stockholm i maj 2017.

Förnekar brott.

Källa: Källa: Tingsrätten

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro