ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Vd:n hittade sina offer på sugardejtingsajt – döms för nya våldtäkter

Karl Enn Henricsson · 9 Jul 2018
Uppdaterad 9 Jul 2018
En vd döms nu för barnvåldtäkter, efter att ha ha våldtagit en flicka han kom i kontakt med via en sugardejtingsajt. Arkivbild.

En vd döms nu för barnvåldtäkter, efter att ha ha våldtagit en flicka han kom i kontakt med via en sugardejtingsajt. Arkivbild. Foto: Patrik Svedberg


Den nu 42-årige vd:n kom i kontakt med den då 13-åriga flickan via en sugardejtingsajt. Han gillade när hon kallade honom för pappa”, och köpte gosedjur och cigaretter till henne. Dessutom våldtog han henne. Nu har vd:n dömts – igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 42-årige mannen är vd för ett företag i Stockholm, och kom i kontakt med flickan via en sugardejtingsajt. ”Det är en sida med företrädesvis yngre tjejer som vill träffa äldre män, som skämmer bort dem”, har han tidigare berättat. Han har även berättat att han gillar förfarandet eftersom han är ”uppfostrad så att män tar hand om kvinnor”.

Vid den första träffen med den då 13-åriga flickan, under sommaren 2016, gillade han att hon var ”liten och gullig” och att hon kallade honom för ”pappa”, har flickan berättat i rätten.

Våldtagit flickan fem gånger

Mannen och flickan träffades flera gånger, senast i april förra året. Efter att polisen hade bedrivit spaning mot en sajt för sugardejting kom de i kontakt med flickan, och mannen kunde gripas.

Nu döms mannen för att ha våldtagit flickan vid fem tillfällen.

Vd döms för sexköp av 15-åringar via sugardatingsajt

Mannen erkände att han hade haft sex med flickan och gett pengar till henne, men menade att pengarna inte var betalning för sex. Dessutom påstod han att han inte visste hur ung hon var. Men rätten sågar den förklaringen och anser att han borde ha förstått att hon var under 18 år gammal. En polis beskrev flickan som ”en tvärhand hög, supersmal och med ett ansikte som ett barns”.

Har tidigare dömts för grova övergrepp

Mannen döms till två och ett halvt års fängelse, och han ska även betala skadestånd till flickan om 150 000 kronor.

54-årig vd misstänks ha köpt sex av 15-åringar – via sugardejtingsajt

Men det är inte första gången mannen har använt sig av sugardejtingsajter. Mannen greps förra sommaren och åtalades för att ha våldtagit tre unga kvinnor, som han hade kommit i kontakt med via en sugardejtingsajt. I oktober dömde hovrätten honom till fem års fängelse. I två av fallen hade mannen tagit stryptag på offren, örfilat dem, spottat på dem och tvingat dem att kalla honom för ”daddy”.

pil
Fakta: Det säger polisen om sugardejting

I ett PM inför en rättegång sammanfattas det polisen sett om prostitution kopplat till sugardejting:

– Där skrivs att sugardejtingverksamheten exploderat det senaste året, mycket beroende på massmedial uppmärksamhet.

– Polisen skriver att det finns belägg för att det förekommer sexköp på sugardejtingsajterna.

– Polisen uppger även att det är ”synnerligen alarmerande att i en stor del av de kontroller som polisen utfört har den sökande varit minderårig”.

– Polisen uppger att uppfattningen att sugardejting inte handlar om sex mot betalning är rådande bland stora delar av allmänheten som saknar insikt i problematiken.

– Sugardejting beskrivs som någonting som bedöms vara här för att stanna och kallas för ”ett av den moderna prostitutionens nya ansikten”.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro