ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Veckans matlåda: Falukorv med senapssås

Menyse.com · 6 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
En fräsch variant av den ugnsbakade falukorven.

En fräsch variant av den ugnsbakade falukorven. Foto: Menyse.com


klar

Artikellänk är kopierad

Ingrediensertill 4 portioner

Falukorv, 800 gramCrème fraiche, 1 dlSenap (skånsk), 4 mskDijonsenap, 2 mskTomater, 4 styckBasilika, 1 krukaOlivolja, 2 mskSalt & pepparPotatismos:Potatis, 0,6 kiloSmör, 3 mskMjölk, 2 dlPepparrot (nyriven), 1 dlSalt & peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200°C.Blanda crème fraiche med skånsk- och dijonsenap. Dra av skinnet på korven och skär snitt i den. Fördela lite senapssås mellan skivorna. Spara resten av såsen till servering. Lägg korven på ett ugnsfast fat. Ställ in i ugnen 20 minuter.Tärna tomat. Grovhacka basilika. Blanda tomat, basilika, olivolja, salt och peppar.Riv pepparrot. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, pepparrot, salt och peppar och rör om.Servera korv med sås, tomater och potatismos.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro